ТзОВ «Золотий екватор» все-таки «вибило» через суд майже 2 мільйони гривень з своїх боржників, - повідомляє «Під прицілом».

Так, ТзОВ «Золотий екватор» звернулося до Господарського суду Волинської області з позовом до ТзОВ «Грінко-Київ» та ТзОВ «Нафто-Кредит-Інвест» про стягнення 919 тисяч гривень заборгованості.

Натомість, «Грінко-Київ» подало зустрічний позов до «Золотого екватора» та «Нафто-Кредит-Інвесту» про визнання недійсним договору поруки, укладеними між відповідачами. «Це невідомо який договір поруки. Порука за нас була укладена за нашою спиною»,  - заявляє представник компанії-позивача.

Разом з тим, вона додає, що взагалі невідомо, чи існує компанія «Нафто-Кредит-Інвест», оскільки її представники на судові засідання не з’являються і листи не отримують.

Варто зауважити, що «Золотий екватор» подавав до суду позов про стягнення з «Нафто-Кредит-Інвест», а також «Грінко-Дніпро» (Дніпропетровськ) 1 мільйон 339 тисяч гривень. Стосовно цього позову, представники «Грінко-Дніпро» подали зустрічний позов і знову ж таки про визнання недійсним договору поруки.

Юрист ТзОВ «Грінко-Дніпро» наголошує, що судочинство проводиться у досить дивний спосіб. Вона зауважує, що стягнення повинне проводитися за місцем знаходження боржника, в даному випадку у Дніпропетровську. Проте, стягнення проходить у Луцьку, що порушує Господарський Кодекс.

Цікавим виявився і той факт, що ТзОВ «Грінко-Київ» та ТзОВ «Грінко-Дніпро» двічі подавали заяву про відвід судді, який розглядає їхні справи, однак усі заяви були залишені судом без задоволення.

Таким чином, розглянувши матеріали справи, суд вирішив відмовити у зустрічному позові та стягнути з ТзОВ «Грінко-Дніпро» на користь ТзОВ «Золотий екватор» 1 мільйон 168 тисяч гривень та по 1 тисячі гривень заборгованості з обох компаній-відповідачів. Судом також було відмовлено у задоволенні зустрічного позову ТзОВ «Грінко-Київ» до «Золотого екватора» та «Нафто-Кредит-Інвест», натомість суд вирішив стягнути з «Грінко-Київ» понад 918 тисяч гривень та з обох підприємств-відповідачів по 1 тисячі гривень на користь ТзОВ «Золотий екватор».

Пропри такі рішення суду, вочевидь, представники «Грінко-Київ» та «Грінко-Дніпро» зупинятися не збираються, оскільки впевнені, що такі висновки - не законні.

Варто нагадати, що ТзОВ «Золотий екватор» займається торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом, а керують ним депутати Верховної Ради України, волинські бізнесмени Степан Івахів та Ігор Єремеєв.