У Луцьку чоловік - колишній афганець і теперішній суддя, звернувся з адміністративним позовом до Державної судової адміністрації України, аби час його служби в Афганістані зарахували до стажу роботи, що дасть можливість отримати довічну щомісячну виплату, - інформує «Під прицілом».

Тож, у позові він вказав про зобов’язання зарахувати період проходження строкової військової служби до стажу роботи, що дає право на отримання щомісячного утримання судді, а також про стягнення заборгованості із суми довічного грошового утримання у розмірі понад 165 тисяч гривень.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду позов було задоволено частково, а саме зобов’язано Державну судову адміністрацію зарахувати до стажу роботи період проходження військової служби на пільгових умовах. Це означає, що один місяць служби вираховується як три місяці служби на території Демократичної Республіки Афганістан. Тож, ДСА зобов’язали провести нарахування та виплату чоловікові щомісячне грошове утримання за 3 роки.

Однак згідно заяви старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень ДВС виявилося, що боржник рішення суду не виконав. Тож, вона просить змінити спосіб і порядок виконання рішення, а саме визначити конкретну грошову суму, яка підлягає стягненню на користь позивача.

Таким чином, суд заяву старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України задовольнив.

А також було вирішено змінити спосіб і порядок виконання постанови попереднього суду в частині зобов’язання Державної судової адміністрації України провести нарахування та виплату колишньому військовому щомісячне грошове утримання за 3 роки. Виконання буде здійснене шляхом стягнення казначейською службою суми у розмірі 165 974 гривень.