Сьогодні Господарський суд Волинської області розглянув справу за позовом приватної фірми «Скорпіон-сервіс» до Луцької міської ради, аби ті повернули їм орендовану кілька років тому землю, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що на 41-му пленарному засіданні ЛМР депутати скасували рішення міськради, згідно якого земельна ділянка на вулиці Кравчука, 31, що біля ТЦ «Ювант», надавалася в оренду ПФ «Скорпіон-сервіс».

Однак ПФ «Скорпіон-сервіс» таки вирішили подати до суду на Луцькраду та зобов’язати їх укласти додаткову угоду на поновлення договору оренди тієї ж земельної ділянки, площею 760 квадратних метрів.

Тож, на сьогоднішнє засідання окрім сторін відповідача та позивача, з’явилися і два депутати Луцької міської ради: Богдан Шиба та Василь Гриб.

Зауважимо, що Богдан Шиба і виступив автором проекту про скасування рішення виконкому та розпоряджень міської ради, щодо спірної земельної ділянки.

Відтак, представник ПФ «Скорпіон-Сервіс» просить суд змусити ЛМР поновити договір оренди землі на Кравчука, 31 на ті самі строки та на тих же у мовах. Проте позивач вимагає поновлення договору оренди без прийняття рішення сесії, а автоматично.

За словами позивача, перший договір оренди було укладено ще у 2001 році, через кілька років його було продовжено до 2010 року. Так, згідно договору, на сьогодні термін оренди фактично вже три роки як закінчився, але ПФ «Скорпіон-сервіс» до нині сплачує орендну плату, а міська рада її приймає. Тож, виходить, що договір було автоматично поновлено.

Варто звернути увагу й на те, що позивач неодноразово надсилав листи на адресу Луцької міської ради, в яких просив поновити договір оренди, але жодного разу відповіді так і не отримав. Тож, на разі ПФ «Скорпіон-сервіс» хоче задокументувати договір оренди землі, аби її у них не відібрали.

В свою чергу, представник відповідача повністю заперечує позов та пояснює суду, що землю було передано іншому орендарю, а жодного так званого автоматичного поновлення договору не відбувалося.

Також відповідач звертає увагу і на те, що суд не може зобов’язати Луцьку міську раду прийняти якесь рішення, так як вони розглядаються на сесіях Луцькради.

Що ж до того, що донині позивач сплачує орендну плату, то відповідач відповів, що такі кошти навіть не прослідковуються. Мовляв, ви платите, а ми беремо і направляємо в казначейство.

Нагадаємо, що Луцьким міськрайонним судом Волинської області вже розглядалася така ж справа, однак суд тоді залишився на стороні Луцької міської ради.

Отож, господарський суд вирішив у позові ПФ «Скорпаіон-сервіс» відмовити, адже як зауважила суддя: «Суд не має права вказувати міській раді які приймати дії стосовно тієї чи іншої земельної ділянки».