Юридичний відділ Луцької міської ради досі не може подати позов до суду про розірвання договору між Луцькрадою та Волинською обласною спілкою споживчих товариств. Про це інтернет-виданню «Під пицілом» розповіли депутати Адрій Осіпов та Антон Сосновський на засіданні Луцької міської ГО «Народний ринок».

Підприємці найбільших ринків Луцька –  «Центрального» і «Завокзального», – готові навести лад на території ринків при умові, що міська влада співпрацюватиме з ними напряму без посередників. Про це вони заявили на зборах громадської організації «Народний ринок».

Конфлікти між підприємцями, що працюють на «Варшавці» та керівництвом Волинської облспоживспілки спонукали підприємців Центрального ринку ініціювати створення громадського об’єднання. До лав нового формування запрошують вступати всіх охочих, хто працює на ринках міста. Натомість вони мають намір відстоювати підприємців перед владою, контролюючими органами та захищати їхні інтереси.

Люди запевняють, що вони бояться тиску з боку облспоживспілки та прогнозують, що її керівники з усіх сил намагатимуться не втратити такого привабливого джерела прибутку. Голова правління новоствореної ГО Ігор Дильов заявляє, що уже зараз на ринку проводиться активна робота щоб розсварити та дезорієнтувати людей, аби вони не змогли опиратися тиску.  

«І тому ми всі розуміємо, що поки ми будемо усі разом, то на сьогодні ми розуміємо, що на цю землю ми можемо претендувати і самі», - заявляє Ігор Дильов.

Підприємці зобов’язуються впорядкувати територію ринку «Центральний», якщо міська влада погодиться співпрацювати з ними напряму після 2014 року, коли закінчиться термін оренди цієї території облспоживспілкою. Люди стверджують, що вони розуміють проблеми, які існують на Центральному ринку, відтак вони беруться позбутися стихійної торгівлі на ринку, впорядкувати контейнери, прозоро працювати та справно платити податки.

ГО «Народний ринок» сподівається стати потужною підтримкою підприємців і в нинішньому конфлікті, що склався на Завокзальному ринку. Нагадаємо, керівництво облспоживспілки позивається до людей, чиї контейнери стоять на газовій трубі з вимогою демонтувати металоконструкції та заплатити штраф.

Варто пригадати і про те що 29 квітня цього року депутати Луцької міської ради проголосували за розірвання договору оренди Завокзального ринку з облспоживспілкою. Однак виконавчі органи міської ради і досі не спромоглися подати позов до суду.

Депутати Антон Сосновський, Роман Бондарук та Андрій Осіпов, які прийшли на зустріч з представниками малого бізнесу Луцька, впевнені, що найбільші ринки повинні бути ефективними і для місцевого бюджету, а люди, які на них працюють – захищеними від тиску та безпідставних поборів і переслідувань. Тобто, влада міста повинна дбати про громаду, а не про бізнес кількох окремих осіб.