Відділ освіти Ковельської районної державної адміністрації намагається через суд стягнути з приватного підприємства «Луцьк-Торг» понад 156 тисяч гривень збитків, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, відомо, що при проведенні працівниками відділу інспектування у сфері освіти та науки Державної фінансової інспекції позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності відділу освіти Ковельської РДА було виявлено порушення в ході проведення конкурсних торгів по закупівлі торф'яного паливного брикету в кількості 1 640 тон.

Так, переможцем торгів, за результатами проведення конкурсу, було обрано ПП «Луцьк-Торг», з яким і уклали договір про закупівлю товарів за державні кошті.

Однак як виявилося, підприємство для участі в процесі закупівлі змахлювало й  подало неправдиві документи про технічні характеристики торфобрикетів.

Окрім того, згідно договору при поставці товару, якість якого повинна відповідати технічним умовам і державним стандартам, що діють на території України, вони мали б підтверджуватися сертифікатом якості заводу виробника, але відповідач при поставці представив лише накладні на товар.

Також ревізією було встановлено, що поставка торфобрикетів, які виробляються та реалізуються ДП «Волиньторф» відбувалася по завищених цінах та з характеристиками, що не відповідають якісним показникам торф'яних брикетів, зазначених в технічному завданні документації конкурсних торгів та умовам договору.

В результаті цього відділ освіти зазнав матеріальних збитків в розмірі 156 520 гривень.

Крім того, позивач повідомляє, що виконує постанову Волинського окружного адміністративного суду у справі, за якою відділ освіти Ковельської РДА зобов'язано провести позовну роботу з ПП "Луцьк-Торг" щодо відшкодування збитків в сумі понад 156,5 тисяч гривень.

Проте на призначене Господарським судом засідання відповідач з невідомих причин не з’явився, а на адресу суду лише повернулося назад письмове повідомлення, в якому було вказано, що за даною адресою підприємство «Луцьк-Торг» відсутнє.

Тож, суд вирішив позовні вимоги задовольнити повністю та стягнути з ПП «Луцьк-Торг» в користь Відділу освіти Ковельської районної державної адміністрації заподіяні збитки в сумі 156 520 гривень.