Сьогодні на обласній міжвідомчій комісії з питань організації і проведення літньої оздоровчої кампанії стало відомо, що половина дітей Волині шкільного віку вже оздоровилися, - інформує «Під прицілом».

Про це повідомив заступник голови Волинської обласної адміністрації Олександр Курилюк. Він також сповістив, що в області всього 120 тисяч дітей, які ходять в школу. Однак, за словами Олександра Курилюка, ці дані відрізняються від даних управління статистики. 

Про ситуацію з дитячим оздоровленням у Луцькому районі повідомив заступник голови Луцької районної державної адміністрації Арсен  Сидорчук. Він розповів,  що у межах району налічують 7695 дітей шкільного віку. З них, за словами посадовця, 5148 дітей вже оздоровлені, хоча планувалося оздоровити 4283 дитини. Більше чотирьох тисяч дітей Луцького району відпочивали та оздоровлювалися у пришкільних таборах.

До того ж, три табори району мали спеціальні групи для обдарованих дітей. Це, як повідомив Арсен Сидорчук, табори шкіл у Підгайцях, Маяках та Гіркій Полонці.

Натомість, у Ківерцівському районі 8026 дітей шкільного віку. З них 60% вже оздоровлено. До того ж, у межах району 74 дитини треба оздоровити першочергово, оскільки ці діти - сироти або ж позбавлені батьківського піклування. Так, 33 таких дитини вже відпочили та оздоровилися. Ще 41 дитину планують оздоровити в таборі на Азовському узбережжі.

Своєю чергою, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Леонід Лаба  повідомив, що активну участь в дитячому оздоровленні беруть табори на базі навчальних закладів, табір відпочинку «Ровесник» і табори праці та відпочинку.

Окрему вдячність висловив Олександр Курилюк БФ «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який вже відправив на відпочинок та оздоровлення 1020 волинських дітей. «Ігорю Палиці треба віддати належне. Завдяки його фонду волинські діти мають змогу відпочити у Буковелі на дуже високому рівні», - сказав заступник губернатора Волині.

Аби дізнатися, де мають намір оздоровити своїх дітей волиняни, кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» запитали їх про це. З відповідей ми дізналися, що найпопулярніші місця відпочинку дітей – озеро Світязь та море. До того ж, більшість лучан має намір відправити своїх дітей на закордонні морські узбережжя.