Більше двадцяти тисяч заяв подали абітурієнти до чотирьох найбільших вузів Волині за перші два тижні вступної кампанії 2013-ого року. Про це інформують «Волинські новини».

Кореспонденти поцікавилися у представників приймальних комісій Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, Волинського інституту імені В’ячеслава Липинського МАУП та Волинського інституту економіки та менеджменту про кількість заявників на навчання у вишах з вересня 2013-ого року та які спеціальності користуються серед цьогорічних абітурієнтів найбільшим попитом.

За словами заступника відповідального секретаря приймальної комісії СНУ ім. Лесі Українки Андрія Слащука, наразі до приймальної комісії університету надійшло 15 тисяч 726 заяв, 3 тисячі з яких - електронні заяви вступників.

«Найпопулярнішими, з року в рік, лишаються спеціальності «Правознавство»,«Географія» та «Психологія», - зазначає освітянин.

За його словами, у цьому році за спеціальністю «Геодезія, картографія та землеустрій» здобувати освіту в такому напрямі виявив бажання 191 абітурієнт, хоча у навчальні групі передбачено лише 25 місць.

За спеціальністю «Туризм» на 25 місць подано 374 заяви. Утім найбільший конкурс - на юридичному факультеті, - наголошує Слащук.

За його підрахунками, на 7 державних місць від початку вступної кампанії подали 493 заяви від абітурієнтів.

У ЛНТУ приймальна комісія зафіксувала більше 5 тисяч заяв.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії вишуНадія Хвещук розповіла, що у цьому році найпопулярнішими напрямами є: «Економіка підприємництва», «Машинобудування», «Комп’ютерні науки», «Фінанси та кредит» та «Комп’ютерна інженерія».

За словами завідувача відділу зв’язків з громадськістю та профорієнтації Волинського інституту економіки та менеджменту Олени Мисковець, найбільший конкурс - на факультет бізнесу. До нього вже подали заяви понад 1 тисяча 110 охочих.

У ВІЕМі розповідають, що на перший курс Волинського інституту економіки та менеджменту за два тижні подали заяви 72 абітурієнти, загальна кількість вступників - 130, оскільки до цього вузу можна вступити одразу на 3-ій та 5 курси.

«Найбільший конкурс - на «Облік та аудит», інші спеціальності заповнені рівномірно», - зазначає освітянка.

У Волинському інституті імені В’ячеслава Липинського МАУП розповіли, що до їхнього навчального закладу у цьому році подали заяви на вступ 16 осіб на денну форму навчання.

«Найпопулярніша спеціальність у вузі – «Управління персоналом», - зазначила відповідальний секретар приймальної комісії інституту Юлія Степанюк.

Вступна кампанія триватиме до кінця липня, тому випускники ще можуть реалізувати бажання стати студентами, а згодом - дипломованими спеціалістами.