З КП «Луцькводоканал» стягують борг за електроенергію, проте підприємство просить у суду відстрочку, бо не може розрахуватися з боргами. Про це повідомляє «Під прицілом».

Відтак, ПАТ «Волиньобленерго» в особі Луцької районної філії звернулося до Господарського суду Волинської області з позовом до КП «Луцькводоканал». У своєму позові вони ж вимагають стягнення у сумі понад 524 тисячі гривень заборгованості.

Розглянувши справу, суд все таки ухвалив позов і постановив стягнути з «Луцькводоканалу» зазначену суму коштів.

На виконання рішення суду було видано наказ, згідно якого Другим відділом ДВС Луцького МУЮ відкрито виконавче провадження.

Проте, згодом КП «Луцькводоканал» звернулося до Господарського суду із заявою про відстрочку виконання рішення суду на 6 місяців з посиланням на те, що підприємство перебуває в скрутному фінансовому становищі, якому передувало цілий ряд об'єктивних причин.

Зокрема, такими причинами є постійний ріст цін на паливно-мастильні матеріали; ріст мінімальної заробітної плати; збільшення витрат на сплату податків та зборів; зниження рівня оплати за послуги з водопостачання та водовідведення абонентами - фізичними та юридичними особами, неплатежі зі сторони держави.

Крім того, однією з причин значного погіршення фінансового стану підприємства є постійне коригування Національною комісією регулювання електроенергетики України тарифів на електричну енергію в сторону збільшення.

Важкий фінансовий стан підприємства спричинений також невідповідністю діючого тарифу на послуги водопостачання та водовідведення фактичній собівартості послуг.

Натомість, позивачі подали заперечення проти відстрочки виконання рішення суду на 6 місяців.

Тож, представники «Луцькводоканал» змінили свої вимоги відстрочки і погодилися сплатити борг до 26 липня цього року.

Таким чином, суд все ж ухвалив відстрочити виконання рішення Господарського суду Волинської області терміном до 26 липня цього року включно.