Багатоповерхівка у центрі Луцька, на якій незабаром планують встановити новий годинник, знаходиться в аварійному стані. Про це мешканці луцького  «Біг Бену» повідомили інтернет-виданню «Під прицілом».  

Вся справа у тому, що зі стін багатоповерхівки обвалюється лицювальна плитка, якою був обкладений будинок, загрожуючи впасти комусь на голову. Місцевий мешканець Андрій Ткачук розповів, що одного разу плитка з чималим шматком цементу ледь не розбила голову його товаришеві, коли той стояв біля вхідних дверей.

Після довготривалих переписок з мерією та комунальниками працівники ЖЕКу поздирали плитку і навіть прилаштували дашок над входом до під’їзду. Мешканка будинку Людмила Чюріна стверджує: «І в міську раду писали, і в облраду писали. Нічого з того не було. А вже коли жінку тут ледь не на смерть прибило, то трохи заворушилися».

Жінка каже, що довго ще була тяганина з драбиною, оскільки не могли знайти таку, яка б дістала до верхівки будинку. Однак згодом пожежники таки приїхали і обдерли  небезпечну плитку.

Плитку з будинку демонтували, але у будинку від того проблем не поменшало. Позаяк, будівля вже рік стоїть без плитки, яка виконує не лише естетичну функцію, а й захисну. Тож волога і вітер потрапляють у щілини між цеглинами. Відтак, руйнується цілісність стінової кладки та виникає загроза її руйнування через новоутворені отвори між цеглинами.

Крім того, тепер після кожного дощу мешканці знову з острахом рухаються повз будинок, бо вже й цемент почав падати і цеглини поволі починають розкришуватись.

«Такі голі стіни порушують теплоізоляцію будинку», - стверджує власник однієї з квартир Петро Шалін. Крім того, чоловік каже, що за зібрані гуртом кошти мешканці встановили біля будинку ворота, які чомусь довго не дозволяла встановлювати місцева влада.

«Вже як ті ворота встановили, то трохи стало спокійніше, а то ж тут всю та дітвора снує, воно ж і вночі сипалося, могло б і прибити. Ми то своїми силами тут шнурівками обв’язували, але ж хіба вночі те проконтролюєш», - розповідає мешканка будинку Людмила Чюріна.

З балконів квартир видно, що плитка вже почала сипатися й зі сторони супермаркету «Вопак». Однак поки те, що сиплеться просто лежить на даху супермаркету.

Для того, аби дізнатися, чи довго ще будинок в центрі міста буде «голим» та вразливим до негоди, запитуємо у директора Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Івана Кубіцького. На наше запитання головний комунальник міста лиш відповів: «Коштів конкретно для цього будинку поки немає. Тому цього року, скоріше за все, ніхто ним не займатиметься».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на цьому будинку планують оновити цифровий годинник. Про це повідомили у прес-службі Волинського ГРУ ПАТ КБ «ПриватБанк», який відповідає за його технічних стан. (http://p-p.com.ua/articles/35398/).

Попри це, досі ніхто не взявся відповідати за аварійний стан будинку, в якому живуть десятки людей.