Небувалим скандалом і кримінальною подією розпочався у Нововолинську повторний демонтаж плит біля Вічного вогню та пам’ятника воїну-прикордоннику, - пише Проновік.

У публікації йдеться наступне:

"Задля об’єктивності подаю інформацію у вигляді хроніки.

О 8.30 мені, кореспондентові газети «Наше місто» і сайту Проновік, повідомили телефоном, що до скверу прибувають робітники й вантажівки.

О 8.40 я опинилась у цій гарячій точці, де 9-11 липня депутати міськради з групи «Спільна думка» завадили ПП «МП Сантехмонтаж» вивернути ломами бетонне покриття, поклали на місце понад два десятки демонтованих підприємством плит і провели депутатську толоку з упорядкування скверу.

Навпроти скверу стояв самоскид. Водій чекав на вказівки начальства, яке мало ось-ось під’їхати.

О 8.55 техніка й робоча сила наблизились до скверу. О 9.02 я зателефонувала нововолинському міському голові Віктору Сапожникову. Поінформувала його, що ситуація стала критичною, демонтаж починається і що всю відповідальність за подальший перебіг подій покладаю на мера.

Трохи згодом з’явився власник і керівник ПП «МП Сантехмонтаж» Анатолій Коптюк – підрядник робіт у сквері (на 420 тисяч гривень із обласного бюджету і на 150 тис. грн. із міського бюджету). Він став неподалік від мене, тихо переговорив із кимось по мобільнику. Задоволено кинув: «Ви чули? Ви чули?! Мені ВСЕ дозволили!» Нагадала йому, що я – журналіст і виконую тут свої професійні обов’язки.

Після 9.05 я, як громадська активістка, зробила спробу завадити демонтажу – стала на плиту, що її підважували ломами та монтуванням робітники зі Львівщини. До мене підскочив Анатолій Коптюк. На очах у своїх підлеглих із силою ударив мене, грубо відштовхнув убік. Я закричала.

Коптюк, кремезний чолов’яга, знову кинувся до мене і щосили затулив мені рота рукою. Я відчайдушно намагалась покликати на допомогу.

Директор ПП «МП Сантехмонтаж», із яким уклало підряд управління інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації, ще двічі з силою вдарив мене – в обличчя. Я упала на асфальт, підвелася, знову стала на плити, щоб завадити демонтажу.

Одну зі 120-кілограмових  плит четверо робітників, виконуючи команду Коптюка, демонстративно опускали мені на ноги. Я знову закричала, аж тоді вони підняли плиту. А їхній начальник Коптюк знову накинувся на мене з кулаками й нецензурною лайкою. Зацитую лише початок його брутального спічу: «Ти хто така?! Ти тут ніхто! Іди на хєр».

На цю пору до скверу нагодилися люди, що здалеку почули жіночий крик. Один мав при собі фотоапарат.

Далі – коментарі очевидців, викладені на Проновіку й інших нововолинських сайтах:

Надіслав Із місця подій (гість) 19 Лип 2013 09:18.

Тим часом сьогодні станом на 9-ту ранку події під пам’ятником розгортаються не на жарт! Cпішіть побачити найбільше шоу в історії скверу – Камишникова проти самоскидів. Поки депутати, медіа й небайдужі городяни сплять, роботяги приїхали знову зривати й забирати плити. При повній відсутності масового протесту чи бодай свідків. Такого не можна пропускати!

Надіслав Із місця подій 19 Лип 2013 09:23.

Пан Коптюк ударив присутню при знесенні плит журналістку, плити кидали їй на ноги. Підтягуйтесь, народ, події набувають майже воєнного характеру. До скверу викликають міліцію.

Надіслав Inor 19 Лип 2013 10:04.

Все ж таки мер вирішив доконати цю справу до кінця. Сьогодні вранці приїхали вантажні машини й робітники до пам’ятника і почали свою справу. От не знаю, звідки тут взялась Наталія Камишнікова, вона й наробила галасу на всю вулицю. Якби вона не підняла такого шуму, то б роботу зробили і ніхто б їм не завадив.

На жаль, не мав змоги побачити, що саме там відбувалось, але було чути крики Наталії про допомогу і що її б’ють. На момент, коли я з’явився з фотокамерою, усі пристрасті притихли і була знята одна плита.

Пан Коптюк кілька разів телефонував і щоразу вживав словосполучення “ця дура”. В останній почутій мною розмові лунали слова (цитую): “Приїхав Влодарчик, і ця дура тут кричить”.

Кричала там наразі лише одна Наталія, тому можу припустити, що малась на увазі саме вона. Поки що приїхала міліція і “розгрібає”, що й до чого.

Працівники з інструментами наразі сидять в холодочку та тішаться тим, що зарплатня їм платиться не за виконану роботу, а за день.

Надіслав Inor 19 Лип 2013 10:15.

Приїхала важка техніка, скидають якісь палички. Одинока Камишникова бореться з ними. Але, думаю, техніка проти Наталії переможе.

Люди добрі – де ж ви усі?! Отак завжди…

Надіслав Inor 19 Лип 2013 11:28.

Все… роботи йдуть на повну.

Цікаво, як завтра (в суботу) люди йтимуть по цьому котловані на ринок? До речі, жодних попереджувальних знаків ніде немає.

Надіслав krava 19 Лип 2013 13:19.

Я теж проти виділення такої суми на реконструкцію території біля пам’ятника воїну-прикордоннику, є у нашому місті набагато важливіші проблеми. Але я не знаю, як можна ці кошти спрямувати на інші цілі.

А от хлопці із “СД” переконували, що знають, як це зробити. І я щиро бажав, щоб у них це вийшло. Проте останніми днями від “СД” не було жодних коментарів,  тимчасом як влада перейшла у наступ. Тому я просив цих депутатів прокоментувати ситуацію, зокрема, що буде далі.

А тепер коментарі вже, напевно, й не потрібні – роботи з реконструкції розпочались і йдуть повним ходом. Шкода Камишникову, вона одна там воює. Та проти важкої техніки не попреш.

Залишається додати, що там-таки, у сквері, я написала заяву (повідомлення про злочин) і вручила її працівникам міліції, які після 9.40 прибули на місце події за моїм викликом. Був серед них і начальник Нововолинського МВ УМВС Олег Степанюк.

Відповідаю за кожне слово у цій інформації.

Наталя Камишникова, 21 рік роботи у волинській журналістиці

Нововолинськ,

19 липня 2013 р.".