Сьогодні Луцький міськрайонний суд Волинської області розглянув позов лучанина Юрія Приходька до заступника начальника Ягодинської митниці - начальника служби боротьби з контрабандою та порушення митних правил Костюка Олександра Анатолійовича про скасування постанови митниці у справі про порушення митних правил, - повідомляє «Під прицілом».

Як розповів позивач, він працює водієм на ПП «Транс Атлас». Так, 4 травня його в місті Луцьку завантажили товаром і поставили термін в 5 днів, за який він повинен був прибути на митний пост Ягодинської митниці.

Проте автомобіль, яким перевозився товар, поламався і чоловік прибув на Ягодинську митницю не за вказаним строком, а на кілька днів пізніше. Тож, митники за порушення правил наклали на чоловіка штраф в розмірі 3 400 гривень.

Сьогодні ж чоловік в суді намагався довести, що він не винен, що автомобіль, яким він керував - поламався і він не встиг в зазначені йому строки доїхати до митного посту.

Тож, на судовому засіданні представник відповідача подав клопотання, в якому просить слухати справу без його присутності та відзив на позовні вимоги й просить в позові відмовити.

В свою чергу суддя з невідомих причин запропонував позивачу написати заяву, у якій йтиметься про те, аби справу слухал за відсутністю сторони позивача. Суддя ж вирішив слухати справу без представників сторін.

Адвокат позивача не заперечував і поспіхом написав відповідну заяву та відніс судді до кабінету. На різноманітні запитання кореспондента інтернет-видання «Під прицілом» адвокат відмовився відповідати.

Що ж стосується служителів Феміди, то так і не відомо, що він вирішить за відсутністю обох сторін.