На Волині чоловік, перебуваючи у чужій квартирі в стані алкогольного сп’яніння, до смерті побив знайомого, проте у суді зауважив, що захищався, - повідомляє «Під прицілом».

Зловмисник наніс чоловікові удар кулаком в обличчя, а тоді численні удари кулаками рук та ногами в область голови та тулуба, - повідомляє «Під прицілом».

Внаслідок ударів у чоловіка зламані ребра, закрита черепно-мозкова травма, переламані кістки носа та численні синці і садна по всьому тілу. Завдані травми викликали смерть потерпілого.

Таким чином, суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину та призначив покарання у виді позбавлення волі терміном на 8 років та 6 місяців. З обвинуваченого також стягнули майнову шкоду у сумі більше 5 тисяч гривень та моральну шкоду розміром 120 тисяч гривень.

Натомість, обвинувачений подав апеляцію, в якій вказує на невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи. Він також вказує, що захищався від неправомірних дій потерпілого, який першим наніс йому удар.

Окрім того, вказує, що суд при визначенні розміру моральної шкоди не врахував поведінку самого потерпілого. Просить вирок суду першої інстанції скасувати, а справу направити в суд першої інстанції на новий судовий розгляд.

Так, суд розглянув матеріали справи, показання свідків-очевидців та інші докази, тому колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила апеляційну скаргу обвинуваченого залишити без задоволення, а вирок Ратнівського районного суду без змін.