Нещодавно Любомльський  районний суд Волинської області притягнув чоловіка до адміністративної відповідальності за контрабандні вітаміни, але звільнив від покарання, що не влаштувало заступника начальника Ягодинської митниці, - повідомляє «Під прицілом».

Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за те, що він їдучи рейсовим автобусом сполученням «Крефельд-Луганськ»  з Республіки Польща в Україну через митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці вочевидь забув задекларувати за встановленою формою 193 штуки вітамінів і шість найменувань біодобавок.

Контрабандні вітаміни та біодобавки, які вартували 19 448 гривень, водій перевозив в сумках в багажному відділені автобуса. Однак не задекларований товар був виявлений митниками.

Любомльський районний суд Волинської області визнав винним у правопорушенні водія з контрабандою і звільнив його від адміністративної відповідальності через малозначність вчиненого правопорушення. Тож чоловік обійшовся лише усним зауваженням.

Однак заступник начальника Ягодинської митниці та в.о. Любомльського міжрайонного прокурора подали апеляційну скаргу.

В апеляції просять постанову суду скасувати та прийняти нову постанову, якою визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення й накласти на нього стягнення в межах санкції статті 472 МК України (недекларування товарів).

Апелянти запевняли, що суд першої інстанції безпідставно звільнив від адміністративної відповідальності правопорушника, адже не врахував безпосередніх предметів порушення митних правил й не з’ясував особи чоловіка. Також вони впевнені, що суд безпідставно послався на відсутність умислу в діях водія, адже він хотів на уникнути сплати податків і зборів.

Проте Апеляційний суд Волинської області вирішив постанову судді Любомльського районного суду залишити без зміни, а апеляційні скарги заступника начальника Ягодинської митниці та в.о. Любомльського міжрайонного прокурора не задовольняти.