Декілька територій із промисловою забудовою у Луцьку відповідно до генерального плану міста перетворять у житлові мікрорайони, а також збудують один новий, - інформує «Під прицілом».

Так, начальник управління архітектури та містобудування Юрій Казмірук розповів, які корективи необхідно внести до забудови міста, аби вона відповідала генеральному плану. Зокрема, Казмірук повідомив про корегування 5 мікрорайонів міста, які зараз є комунальними зонами, а згідно з генеральним планом лучани мають використовувати ці території під житлову забудову.

Відтак, відомо, проект мікрорайону житлової забудови, обмеженого вулицями  Винниченка, Івана Франка, Яровиця, вже розглядався. Однак, містобудівна рада відправила його на доопрацюння.

Також корегують і мікрорайон, обмежений вулицями Рівненська, Дубнівська та Авторемонтна.

За словами архітектора, проект мікрорайону на вулицях Львівській, Станіславського, Боженка теж вже виносився на розгляд депутатської комісії та сесії міської ради, однак і його повернули на доопрацювання.

Проект корегування розроблений та погоджений рішенням сесії міськради і на проспекті  Волі, вулицях Шопена, Клима Савури, Задворецькій – вздовж річки Сапалаївки.  На вільних земельних ділянках там розмісять житлові забудови та здійснять благоустрій зеленої зони.

Казмірук до того ж наголошує, що на проспекті Перемоги та вулиці Клима Савура , де зараз склади і бази, теж за генпланом має бути житло.

Окрім того, за словами Юрія Казмірука, новий житловий мікрорайон створять на вулиці Привокзальній, де раніше була військова частина. Позаяк, військової частини там вже немає, а Міністерство оборони передало 10 гектарів землі для потреб міста. Ще немає рішення про розробку такого проекту, але вже є відповідні напрацювання місцевої влади на предмет передачі цієї території під розбудову нового житлового мікрорайону.