Навесні, коли сходив сніг, по вулиці Героїв УПА, зі сторони старого русла річки Стир розпочалися зсуви грунту. Деякі мешканці приватного сектору втратили у проваллі частини подвір’я. Зазнали руйнувань і будівлі. Перші звернення постраждалих до Луцької міської ради поступили у лютому, але роботи розпочались тільки 3 тижні тому. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Наразі будівельники намагаються зупинити зсувні процеси, натомість грунт продовжує сповзати у річку. Власники одного з будинків, розташованих на  вулиці Героїв УПА, вже втратили 5 метрів землі. Остання злива забрала ще частину двору разом із деревом та бруківкою. А в їхніх сусідів прорвала стічна труба та вимила у подвір’ї яму діаметром 3 метри та 5 метрів глибиною. Ремонтні служби загородили місце провалу дерев’яними палками та червоно-білою стрічкою. Більше жодних ремонтних робіт не проводилось. В яму періодично падають гуси, а дістати їх звідти немає змоги.

Ще задовго до цих катастрофічних руйнувань мешканці будинків звертались у Луцьку міську раду. У відповідь постраждалі отримували відписки про те, що погодні умови не дають змоги розпочати ремонтні роботи. З квітня погода поліпшилась, але ремонтні роботи так і не розпочались. Тож у травні люди знову пішли по кабінетах. Звертались і до губернатора волині Бориса Клімчука і до міського голови Миколи Романюка. Листи-звернення довелося писати знову. Гроші на усунення зсувних процесів та будівництво опорної стіни все ж таки знайшлися, і були виділені ще в липні. Тож роботи розпочалися лише три тижні тому.

Деякі мешканці постраждалих територій бояться відпускати дітей у двір. Загородження теж не ставлять, бо побоюються, що воно опиниться у Стиру. Тож в людей у кінці двору відкривається пейзаж, який вони зі сміхом називають Великий каньйон. Роботи зі зведення опорної бетонної стіни обіцяють завершити до нового року. Однак, дивлячись, як кволо тут усе робиться, у місцевих мешканців виникає питання – який рік мався на увазі?