У Волинській області у одного із господарюючого суб'єкта селище Ратне споживачам не надавалась необхідна доступна, достовірна та своєчасна інформації на етикетці, - повідомили в Інспекції з питань захисту прав споживачів.

Зокрема, перевірка виявила, що у доступній наочній формі не було інформації про: місцезнаходження підприємства-виробника іграшки дитячої; дату випуску; найменування нормативних документів, вимогам яких повинна відповідати продукція, що позбавляє споживача свідомого і компетентного вибору товару.

Цінники на окремі товари оформлені з порушенням інструкції про порядок позначення роздрібних цін а товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та ресторанного господарства.

Приписом, який є невід'ємною частиною до акта перевірки, господарюючого суб'єкта зобов'язано усунути зазначені недоліки. Припис Інспекції виконаний.

За виявлені порушення, відповідно до частини 1 статті 155 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб'єкта, згідно частини 7 статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів», застосовано адміністративно-господарську санкцію.