На Волині громадянин Чеської Республіки за 2 тисячі євро намагався незаконно переправити через українсько-польський кордон в’єтнамця, - повідомляє «Під прицілом».

Так, перебуваючи у Чехії, громадянин Соціалістичної Республіки В’єтнам попрохав чеха переправити його товариша до Польщі через українсько-польський кордон поблизу села Ізов Володимир-Волинського району за винагороду у 2 тисячі євро.

Чоловік погодився вчинити правопорушення, а тому обговорив з в’єтнамцем усі деталі злочину. В подальшому чех прибув до Києва, де й зустрівся з тим, кого мав би переправити через кордон.

Тож, зловмисник привіз громадянина В’єтнаму на таксі до Львова та поселив його готелі. Пізніше на таксі він відвіз в’єтнамця до с. Ізов, що на Волині, та показав напрямок подальшого руху через кордон.

Проте, побоюючись, що чех піде на територію Польщі разом з ним, в’єтнамець відмовився прислухатися до порад та вирушив у протилежному напрямку.

Так, на правопорушників і натрапили військовослужбовці Львівського прикордонного загону ДПС України.

Таким чином, Володимир-Волинський міський суд присудив громадянину Чехії позбавлення волі терміном на 1 рік та 6 місяців.

Проте, прокурор, який брав участь у розгляді справи, подав апеляцію, у якій вказав, що суд не врахував усіх обставин злочину та призначив м’яке покарання. Саме тому прокурор попросив вирок суду скасувати та призначити новий – позбавлення волі терміном на 7 років з конфіскацією майна.

Таким чином, розглянувши усі матеріали по справі, колегія суддів прийшла до висновку, що апеляційна скарга підлягає до задоволення, але частково.

Тож, в цілому вирок залишений без змін, а зловмисник змушений просидіти за ґратами 1 рік та 6 місяців без конфіскації майна.