В одному з волинських міст хлопець втягнув у кримінал неповнолітнього, вмовивши його обікрасти магазин, - інформує «Під прицілом».

Так, у Володимирі-Волинському юнаки вночі проникли у приміщення магазину та намагалися вкрасти звідти 10 батончиків «Снікерс», пачку жувальної гумки «Орбіт», пачку соку «Сандора», поліетиленовий пакет та 134 гривні.

Загалом зловмисники накрали на 198 гривень. Проте довести справу до кінця їм не вдалося, оскільки крадіїв затримала міліція на місці вчинення злочину.

Ініціатор злочину під час судового засідання свою вину визнав частково. Він розповів, що разом із неповнолітнім навчався у школі. Того вечора вони гуляли вулицями міста та обирали, який із магазинів їм більше підходить для того, аби його легше було обікрасти, але жоден із них зловмисникам не підходив.

Коли ж вони уже збиралися розходитися по домівках, старший хлопець пригадав про ще один магазин, до якого можна потрапити через отвір у даху. Проте згодом їм завадили працівники міліції. Юнак щиро розкаявся у вчиненому та просив суд суворо його не карати.

Неповнолітній зловмисник також визнав свою вину, розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати.

Таким чином, Володимир-Волинський міський суд визнав винним ініціатора злочину та призначив йому покарання у виді позбавлення волі терміном на 4 роки.

Натомість, неповнолітнього суд також визнав винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання у виді одного року іспитового терміну.