У середу в місті Рожище на Волині раптово помер 49-річний чоловік. Андрій Гусейнов попрощався з життям за досить дивних обставин у реабілітаційному центрі, де жив останні 8 років, - інформує «Під прицілом».

Про кримінальну справу, порушену за фактом побиття мешканця Рожища Бориса Бекуріна, ми розповідали ще на початку літа. Увесь цей час правоохоронці, вочевидь, шукали правду, хоча донині, так нічого не знайшли.

Не можуть з’ясувати деталей бідолашні стражі правопорядку, оскільки один із фігурантів справи, якого звинувачує потерпілий Бекурін, доводиться племінником прокурору Луцького району Сергію Масалову.

А декілька днів тому невідомі побили Андрія Гусейнова, котрий свідчив у згаданому кримінальному провадженні на користь потерпілого. Так сталося, що цей чоловік бачив, як міліціонери гамселили Бориса Бекуріна. Правда, бачив він це не один. У згаданому кримінальному провадженні є ще один очевидець, котрий розповідав про безпричинне побиття Бориса. Проте міліціонери знайшли ще й «штатного» свідка, який «працює» на їхню користь і доводить, що вони і пальцем не торкалися Бекуріна.

Позавчора Андрій Гусейнов помер, а наступного дня ввечері стали відомі результати розтину його тіла. За висновками експертів, причиною смерті 49-річного Андрія Гусейнова став… гострий панкреатит.

Цікаво, що встановлений діагноз може стосуватися людей, які зловживають жирною їжею та алкоголем. Натомість Андрій Гусейнов мешкав щонайменше у помешканні, яке належить церкві християн-баптистів, де про горілку чи жирну їжу ніхто і не згадував. Проте причиною гострого панкреатиту може бути і травма. Правда, довести наразі факт побиття невідомими покійного буде важкувато, оскільки травмований за декілька днів до своєї смерті Андрій Гусейнов не звертався ані за медичною допомогою, ані з заявою про напад на нього у міліцію. Хоча люди подейкують, що у нього вся спина була у синцях, а ліва рука - перебита. З травмованою лівицею чоловік їздив до місцевого костоправа. Окрім цього, люди говорять, що останні 5 днів поспіль Андрій Гусейнов вживав спиртне, яким його підпоювали невідомі. Найцікавіше те, що вживати алкоголь він почав раптово, тоді як обходився без нього вісім років, протягом яких проживав у реабілітаційному центрі.

До речі, без Андрія Гусейнова Борису Бекуріну стане важко довести факт спричинення йому тілесних ушкоджень працівниками міліції Масаловим та Рудусем, оскільки протокол допиту нині покійного Гусейнова може безслідно зникнути із кримінальної справи. Крім того, у судовому засіданні, якщо таке і відбудеться наступного тижня, ніхто не зможе довести факт рукоприкладства міліціонерів, позаяк один зі свідків вже мертвий, а свідчення другого легко заперечить згаданий «штатний» свідок у справі.