Через прикру помилку секретаря Луцького міськрайонного суду правозахисники не змогли потрапити на слухання у справі по оскарженню постанови, якою відмовили у притягненні до відповідальності співробітника Волинської обласної прокуратури Олександра Ляшука, -  інформує «Під прицілом».

На минулий вівторок суддя Луцького міськрайонного суду призначив час розгляду скарги правозахисників, котрі домагаються, аби до відповідальності притягнули співробітника прокуратури Волинської області Олександра Ляшука. Останній, працюючи на посаді керівника слідчого відділу прокуратури міста Луцька, засвітився на одній АЗС, де його неадекватну поведінку зареєстрували відеокамери. Крім цього, пан Ляшук тривалий час отримував пенсію, хоча не прослужив в органах прокуратури встановлений законом термін.

Нині про його відвідини АЗС воліють не згадувати, а за незаконне нарахування пенсії покарали працівників пенсійного управління. За цією логікою, пенсійники самотужки склепали пану Олександру незаконну пенсію?

Минулого тижня правозахисники Волині звернулися зі скаргою до суду, звідки надійшло повідомлення про розгляд справи, призначений на 16 годину 45 хвилин у минулий вівторок. Хоча насправді скаргу розглядали о десятій годині ранку.

Правозахисники, котрі випадково дізналися про це, приїхали у суд, однак не встигли на засідання, яке закінчилося через кілька хвилин після початку. На питання, чому їх викликали на інший час, пояснили, що помилилася секретар, яка виписувала судову повістку.  А наступне засідання призначили на кінець вересня. Хоча й строки розгляду таких скарг чітко обмежені законом?