У Шацькому районі дітей, які відпочивають на озерах, годували рибою без сертифікатів на «ГМО» та інших документів, які би надавали повну інформацію про товар,  - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Інспекція з питань захисту прав споживачів у Волинській області встановила, що один із суб'єктів господарювання Шацького району, який надає послуги з оздоровлення і відпочинку дітей, для приготування страв використовує свіжоморожену рибу без необхідної доступної, достовірної та своєчасної інформації на етикетці.

Зокрема, у доступній наочній формі не виявили інформації про: найменування підприємства-виробника; харчову та енергетичну цінність; умови зберігання та наявність генетично модифікованої сировини («ГМО»), що позбавляє споживача свідомого і компетентного вибору товару.

Приписом, який є невід'ємною частиною до акту перевірки, суб'єкт господарювання зобов'язано усунути зазначені недоліки. Припис Інспекції виконаний.

За виявлені порушення, відповідно до частини 1 статті 155 та частини 3 статті 156-1 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб'єкта, відповідно до частини 7 статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів», застосовано адміністративно-господарську санкцію.