24 серпня відбулося пафосне відкриття майданчика для дитячих розваг «Луцький Діснейленд». Такий своєрідний подарунок дітлахам та їхнім батькам урочисто презентував не хто інший, як сам мер Микола Романюк. У щільному графіку святкових заходів та, принагідно, у власний день народження міський голова спеціально викроїв годину часу, аби особисто презентувати городянам об’єкт і продемонструвати, як їм неймовірно пощастило біля такого дбайливого мера і такої добропорядної інвесторки.

Нагадаємо, ще на підготовчій стадії зведення дитячого містечка довкола цього питання точилися неабиякі суперечки. Звести ніби то масштабний комплекс для розваг дітлахів взялася місцева бізнес-вумен Алла Рожанська. Тож ділова пані попрямувала у мерію і швиденько поклопоталася про виділення їй ласого шматочка землі у самому центрі міста. Як не дивно, міська влада з дозволом не забарилася, і буквально одразу виконком голосує «ЗА» надання підприємцю Аллі Рожанській земельної ділянки площею 80 соток одразу при вході в центральний парк культури й відпочинку ім. Лесі Українки, та дозволу на встановлення кількох платних атракціонів та кафе-кондитерської. І на радощах, що в місті з’явиться власний «Діснейленд», посадовці усі преференції надали підприємцю задурно і навіть не визначили скільки часу забудовниця може користуватися комунальною землею в рекреаційній частині міста.

Проте оптимізм міських керівників розділили далеко не всі городяни. Депутат Луцької міської ради Роман Бондарук засумнівався у законності надання ділянки без аукціону конкретній комерсантці і висунув пропозицію про перевірку рішення на предмет виявлення порушень. Однак цим він дуже образив луцького мера, який на зауваження молодого депутата відреагував як на не бажання обранця облагородити місто. Тож прокуратура міста подала позов до адмінсуду. Однак прокурори не зуміли правильно оформити документи, які мали б засвідчувати їхні вимоги щодо заборони будувати дитяче містечко на території Центрального парку культури, тож їхні докази були повністю спростовані.

Між тим забудовниця була настільки впевнена у своїй перемозі, що взялася за роботу ще не дочекавшись рішення суду. І тут противники «Діснейленду» по-луцьки вгледіли порушення закону. Для свого диво-містечка Рожанська стала зводити фундамент. Тобто, ні про які тимчасові споруди уже й мови не було. Таким чином на ділянці, якій навіть не присвоїли адреси, уже з’явилася повноправна господиня. Ще б пак, адже діяла вона, маючи впливового покровителя в особі самого мера міста Миколи Романюка. Який мало того що намагався скрізь забезпечити їй «зелене світло», так ще й ревно дбав, щоб ніхто й ніде ненароком не зіпсував ні, як він запевняв, чесних намірів, ні доброго імені достойної городянки Алли Рожанської.

Таким чином під прикриттям безкорисливості й благородства справу довели до кінця. Поки йшло будівництво, Микола Романюк не забував роздавати подяки та похвали Рожанській і як щедрій інвесторці міста, і як благочинниці, і як свідомій мешканці міста. Досьє Алли Рожанскої навіть розмістили на сайті Луцькради серед імен відомих людей в рубриці «ними пишається місто». Між тим 31 травня цього року в Луцькому міськрайонному суді довели, що у 2011 році Алла Рожанська підробила документи та присвоїла холодильне обладнання. Проте кримінальне провадження одразу закрили по амністії.

Зважаючи на те, що службовці, які б мали слідкувати за дотриманням закону, прикривають очі і на відверте захоплення громадського майна, то Аллі Рожанській таки дійсно було що святкувати на День Незалежності – і відкриття чергового об’єкта збагачення і День народження найголовнішого у Луцьку лобіста – міського голови Миколи Романюка.