У Нововолинську група з чотирьох осіб підробляла купюри та вимінювала їх на справжні гроші, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Використовуючи сувенірні купюри, фальшивомонетники наждачним папером зачищали на них непотрібні надписи, а потім кольоровими ручками та олівцями домальовували необхідні атрибути.

Так, зловмисники купували недорогі продукти та речі в магазинах та інших закладах міста, розплачуючись фальшивими купюрами номіналом 100, 200 та 500 гривень. Решту ж отримували справжніми грошима.

Відомо, що свої злочинні наміри фальшивомонетники успішно реалізовували протягом тривалого часу. Хоча не всі «покупки» закінчувалися отриманням решти зі справжніх грошей - деякі продавці таки розпізнали фальшиві гроші та повідомили про це до міліції. Було й таке, що зловмисники, помітивши, що їх викрили та збираються повідомити у правоохоронні органи, видирали фальшиві гроші з рук продавців та втікали з місця події.

Проте згодом всі продавці та підприємці таки виявляли, що серед їхньої виручки – несправжні гроші.

Відтак, Луцький міськрайонниий суд Волинської області розглянув кримінальну справу про обвинувачення фальшивомонетників та виніс кожному з них вирок. Так, ініціатора злочинної групи запроторили за ґрати на 6 з половиною років. Його найактивнішій співучасниці «світить» на рік менше. Ще один зловмисник відсидить в тюрмі 2 роки і три місяці. А жінку, яка тільки раз виміняла фальшиві гроші на справжні, купивши за них букет квітів, суд покарав на 5 років. Однак від відбування покарання її звільнять, якщо вона протягом 3 років не вчинить нового злочину.