Сьогодні, на черговому засіданні Ківерцівського районного суду адвокати підсудних рожищенських міліціонерів Масалова та Рудуся раптом запротестували проти того, аби цивільні інтереси потерпілого Бориса Бекуріна представляв громадський правозахисник Олександр Гаврук. І розгляд кримінальної  справи у черговий раз перенесли, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Це слухання відкладається далеко не вперше. Інтереси держави у ній представляє прокурор міста Луцька Сергій Данілін разом зі своєю підлеглою Катерина Балас. А підсудних міліціонерів, один з яких є родичем прокурора Луцького району, захищають відомі у наших краях адвокати. Останні, вочевидь, і радять підзахисним, яким чином можна затягнути слухання кримінальної справи. Позаяк судові засідання, як і зрештою,  досудове слідство, чомусь зволікаються у часі.

То один із підсудних захворіє, то інший. До речі обидва обвинувачених нині так і працюють на своїх посадах у міліції. Уявіть, що люди, дії яких кваліфікують за ознаками злочину, наводять і надалі правопорядок у Рожищенському районі. І навіть притягують порушників до відповідальності, тоді як за інкриміноване відповідати не поспішають.

Вочевидь, не воліють вони відбувати покарання за побиття мешканця рожищенського реабілітаційного центру Бориса Бекуріна, котрого підсудні, як твердить потерпілий, вербували на службу у ряди «стукачів», переконуючи кулаками. За те, що Борис Бекурін відмовився, правоохоронці,  заходилися його добивати ногами і кулаками. У результат, наслідки згаданих «перемовин»  медики кваліфікували як тілесні ушкодження середньої важкості. Борис Бекурін отримав ще й групу інвалідності. Довічно…

Варто зауважити, що до підсудних із позовними вимогами про відшкодування коштів, витрачених на стаціонарне лікування Бориса Бекурна, звернулася Волинська обласна клінічна лікарня.

 

 

Наразі вже немає і свідка цих подій Андрія Гусейнова, котрий міг посвідчити про скоєне. Довкола його смерті, щонайменше, залишилося чимало нез’ясованого.  Водночас, може залишитися не доведеним і факт міліцейського свавілля, за яке нині притягуються до кримінальної відповідальності стражі правопорядку Масалов і Рудусь.

До речі, на останнє судове слухання прибув і батько останнього, котрий працює водієм голови Рожищенської районної ради. Розхвилювався за сина, чи вирішив натиснути авторитетом з цього боку влади?