На Волині начальник комунального господарства Литовезької сільської ради Іваничівського району заборгував своїм підлеглим зарплатню за один рік, - повідомляє «Під прицілом».

Заборговані гроші чиновник використовував на інші цілі фінансово-господарської діяльності комунального господарства. Загальна сума боргу становить 16 297 гривень. При цьому, впродовж 2012-2013 років на банківський рахунок господарства та в касу підприємства надійшло 62 769 гривень.

Разом з тим, аби приховати заборгованість, чоловік вніс неправдиві дані у документи. В подальшому дані офіційні документи із підписом були подані в управління Пенсійного фонду України в Іваничівському районі.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою вину повністю та щиро розкаявся.

За його словами, фінансування  організації було недостатнє, фактично виживали за рахунок зароблених коштів.

З метою налагодження виробництва він як керівник організації неодноразово приймав рішення про оплату енергоносіїв та закупівлю паливно-мастильних матеріалів, затримуючи виплату заробітної плати. При цьому чоловік звертався до своїх робітників, які розуміли його і підтримували.

Коли ж при здачі звітності чиновнику показали заборгованість по зарплаті, то нарахували штраф, який фактично збігається з розміром зарплати. Після сплати двох штрафів було прийнято рішення не показувати заборгованість по зарплаті, поступово погашаючи її.

Чоловік повідомив, що наразі заборгованість по зарплаті ліквідована і життєдіяльність підприємства збережена. Тому він  просить суд це врахувати і суворо його не карати.

Отож, Іваничівський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 175 ККУ (невиплата заробітної плати) та ч.1 ст. 366 ККУ (службове підроблення) і призначив остаточне покарання у виді одного року іспитового терміну.