У селі Хорохорин Луцького району цього року внаслідок зносу дерев'яних конструкцій та значного снігового навантаження зруйнувалась покрівля корпусу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, - інформує «Під прицілом». 

У зв’язку з цим депутат Волинської облради В'ячеслав Рубльов подав запит щодо виділення коштів із обласного бюджету для виконання заходів з реконструкції загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Хорохорин Луцького району. 

У відповідь повідомили, що за рішенням Луцької районної ради від 11.07.2013 №25/17 на виготовлення документації з реконструкції приміщення їдальні під класні кімнати з районного бюджету виділили 34 тисячі гривень. За інформацією райдержадміністрації, проектно-кошторисну документацію, яку виготовило СП ТзОВ «Шинака-Україна», наразі проходить експертизу. На здійснення відповідних робіт планують витратити 998,6 тисячі гривень.

Своєю чергою, районна державна адміністрація звернулась до голови Волинької ОДА Бориса Клімчука щодо спрямування з обласного бюджету 200 тисяч гривень для реконструкції школи І-ІІІ у Хорохорині.

Також у відповіді за підписом першого заступника голови ОДА Олександра Башкаленка йдеться: 

«Станом на сьогодні, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету» уповноваженим органом з питань резервного фонду обласного бюджету - департаментом економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації, райдержадміністрацією, департаментом фінансів облдержадміністрації та іншими зацікавленими підрозділами органів виконавчої влади опрацьовуються необхідні документи для підготовки розпорядження голови облдержадміністрації щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету. Про прийняття відповідного розпорядження буде повідомлено додатково».