Правоохоронці закрили підприємцям доступ до торгових рядів облспоживспілки на ринку «Завокзальний», аби провести слідчі дії, - інформує «Під прицілом».

Так, слідчі проводили матеріальну оцінку даху на рядах «Завокзального» ринку, де торгують підприємці, орендуючи торгові місця Волинської обласної спілки споживчих товариств. Проте, виконуючи свої дії, правоохоронці повністю обмежили доступ до торгових точок, не пускаючи на територію ні журналістів, ні самих підприємців.

Відповідно, підприємці ринку обурені такими діями невідомих осіб, які проводять оцінку. Торговці не розуміють, за яких підстав їх не пускають до торгових контейнерів, та чому перевірка проводиться у надсекретному режимі.

Саме тому підприємці змушені були викликати міліціянтів, аби ті врегулювали ситуацію та забезпечили законне право підприємців на доступ до своїх робочих місць.

Однак емоції все ж швидко вщухли. Експерти провели матеріальну оцінку даху, яким покриті торгові ряди. Тож всі учасники процесу розійшлися.

Варто зауважити, що ініціаторами оцінки вартості даху були самі ж підприємці. Власне, вони добивалися оприлюднення кількості коштів, витрачених на ремонтні роботи покрівлі ринку.

Нагадаємо, що підприємці за вказівкою облспоживспілки щомісяця сплачували так звані добровільні внески, за які і проводилася реконструкція торгових рядів. Проте, запідозривши, що кошти вкладаються зовсім не в ринок, а просто кудись зникають, підприємці почали бунтувати, аби облспоживспілка таки показала, де ж ділися вкладені ними гроші.

Тож оцінку даху таки було проведено і підприємці ринку тепер чекатимуть на її результати.