Шацька райдержадміністрація судиться з підприємством, аби повернути державі земельну ділянку, - інформує «Під прицілом».

Любомльський міжрайонний прокурор в інтересах держави в особі Шацької районної державної адміністрації звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом до дочірнього підприємства «Рибгосп «Шацьк» ВАТ «Волиньрибгосп».

Так, позивачі вимагають припинити право постійного користування земельною ділянкою, визнати недійсним державний акт на право постійного користування землею та повернути земельну ділянку до державної власності.

Варто зауважити, що державний акт на право постійного користування землею був виданий ще у 1959 році. А загальна площа земельної ділянки становить 524,1 гектара.

До того ж, позивачі нарікають, що підприємство систематично не сплачує земельний податок та орендну плату. Заборгованість за період з 01.01.2012 року по 30.04.2013 року становить понад 121 тисячу гривень, а щомісячне нарахування земельного податку становить майже 15 тисяч гривень.

Крім цього, позивачі вказують, що підприємство оформило документи на користування земельною ділянкою площею лише 5 га, решта землі використовується без будь-якої документації.

В свою чергу відповідачі з позовом не погоджуються та визнавати його не хочуть.

Окрім того, на попередньому судовому засіданні було вирішено залучити до участі у справі ТзОВ «Волинська торгово-транспортна корпорація» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

Сторони надали на розгляд суду усі витребувані матеріали та документи, а саме уточнення позовних вимог, їх обґрунтування тощо.

Аби ознайомитися з долученими матеріалами, суд оголосив перерву у засіданні.

Цікаво, що керівником ТзОВ «Волинська торгово-транспортна корпорація» є Олена Кунчикова, керівником ДП «Рибгосп «Шацьк» - Лариса Кунчикова, а керівником ВАТ «Волиньрибгосп» - Олексій Кунчиков. Очевидно, що родинними зв’язками підприємства намагаються прикрити одне одного.

До того ж, це вже не перша судова справа «Волиньрибгосп» щодо земельних ділянок. Схожий спір у Господарському суді Волинської області розглядали в квітні цього року.

Тоді ж до суду з позовом звернулася Луцька райдержадміністрація про розірвання договору оренди та стягнення заборгованості по орендній платі. Тоді позивачі також вказували на систематичну несплату товариством орендної плати, яка тривала аж протягом трьох років. По цій справі суд задовольнив позов повністю.