Волинські байкери, а також їхні друзі з інших регіонів України, влаштували справжнє свято для вихованців Рожищенської школи-інтернату, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Так, благодійні акції, організовані волинськими байкерами, вже стали традиційними. Адже щорічно на відкриття та закриття мотосезону любителі залізних коней відвідують дитячі будинки області, або ж надають сиротинцям матеріальну допомогу. Щоправда, раніше байкери організовували благодійні візити до Ківерцівського дитячого будинку «Сонечко». Утім цього разу вони вирішили обдарувати іграшками, ласощами та одягом вихованців Рожищенської школи-інтернату. Сюди вони приїхали вперше. Одна з організаторів благодійного заходу Марина Авдєєва пояснює: «Зараз в Ківерцях і без нас діти нормально всім забезпечені. Там наші «цяцьки» вже не потрібні, а тут дітки обділені увагою. Тому цього разу ми вирішили приїхати сюди. Думаю, ще не раз відвідаємо цей заклад з благодійним візитом».

Як розповів організатор благодійного дійства Юрій Сілюк, цього разу байкерська благодійна акція набрала величезного розмаху. Адже почувши про те, що волинські байкери її організовують, їхні друзі з інших областей захотіли долучитися і теж приїхали в Рожище. Відтак, декілька десятків мотоциклістів з Волині, Рівненщини та Львівщини, утворивши довжелезну колону, приїхали сьогодні в Рожище.

До ініціативи мотолюбителів області приєдналися і священнослужителі Волинської єпархії української православної церкви. Так, голова інформаційного відділу єпархії, протоієрей Валентин Марчук із захопленням розповідає: «Я здивувався, коли дізнався про таку акцію байкерів. Дуже приємно, що зліт байкерів поєднали з візитом до цієї школи-інтернату. Церква теж не могла залишитися осторонь, тому ми сьогодні тут».

Тож, спільними зусиллями для вихованців Рожищенської школи-інтернату назбирали більше 5 тисяч гривень, на які придбали одяг, іграшки, печиво, самокати, розвиваючі та настільні ігри, а також інші необхідні для діток речі.

Безумовно, малеча дуже раділа подарункам. Кожен взяв собі з величезної купи те, що хотів. Однак найбільшим щастям для дітей було катання на мотоциклах. Діти ставали в чергу, аби прокататися на залізному коні. Потішив діток і велетенський Губка Боб, який з ними і фотографувався, і танцював, і та байку катався.

Благодійниця Марина Авдєєва розповідає: «Коли люди чули, що ми їдемо до дитячого будинку, то приєднувалися до нас і допомагали, чим могли. Печиво для діток нам дали безкоштовно. Майстрині робили резиночки для дівчат. Байкери всі привозили та пересилали кошти – хто 50, а хто й 350». Окрім того, дівчина каже, що й далі не перестають надходити кошти, тому це не останній візит до цього закладу.

На завершення візиту директор Рожищенського навчально-реабалітаційного центру длядітей з порушенням опорно-рухового апарату Тетяна Козубович подякувала байкерам за допомогу й за емоції, подаровані дітям. «Наші вихованці сьогодні побачили, що треба творити добро. Наш заклад потребує цієї допомоги, а сьогоднішня акція спрямована на те, щоб діткам жилося краще», - з вдячністю сказала жінка.