Скільки б не говорили про помаранчеву владу та скільки б її не порівнювали з біло-блакитним режимом Януковича, та по собі партія Віктора Ющенка лишила неабиякий слід. Так і на Волині. Як виявилось партія «Наша Україна» забула заплатити за приміщення, які орендували для партійних організацій у районах, -  інформує «Під прицілом».

Зокрема, як виявилось Волинська обласна організація політичної партії «Народний союз Наша Україна» ніяк не може розрахуватись за оренду офісі у селищі Любешів та місті Ківерці, які орендували районні партофіси ще у 2009 році. Помаранчева влада «господарювала» на Волині цілих 5 років, доки на пост президента не зійшов Віктор Янукович і «нашоукраїнська» братія розбіглась навсібіч. Та як виявилось, по собі вони лишили не тільки розчарування а й борги… щоправда, напревелике здивування, борги виникли аж ніяк не через скрутне матеріальне становище партії у період занепаду, а саме коли Віктор Ющенко обіймав пост Президента України і партійці пожинали плоди своїх старань. Тож посилатись на те, що районні партійні осередки не мали за що оплатити оренду офісів – просто абсурдно. Принаймні так вважають у Регіональному відділенні Фонду Державного майна України у Волинській області.

Відомо, що ще у 2005 році між Регіональним відділенням Фонду держмайна України у Волинській області та Волинською обласною організацією політичної партії «Народний Союз» було укладено кілька договорів оренди приміщень у різних районах області. Та на сьогодні не всі партійці спромоглись розрахуватись за винайм. Наразі з’ясовано, що «нашоукраїнці» мають борги у Ківерцях та Любешові. Суми виявились копійчаними, однак якщо взяти до уваги те, що майно державне – одразу стає зрозуміла принциповість влади у цьому питанні.

Зокрема, Волинська обласна організація політичної партії «Народний Союз Наша Україна» орендувала приміщення в будівлі Ківерцівського районного відділу статистики, яке знаходиться на балансі Головного управління статистики у Волинські області. Офіс, який знаходився на вулиці Незалежності,18 виявився невеликої площі – всього 35 кв.м. Тож оплата відповідно до розцінок на ті роки була відповідна – всього 150 гривні. Просиділи районні партійці у стінах приміщення не один рік. Однак дивним чином, у лютому 2002 року вони припинили оплачувати рахунки за оренду.

Регіональне відділення Фонду держмайна України у Волинській області неодноразово зверталось зверталось до керівництва партії у письмовому вигляді з проханням погасити заборгованість. Однак належного реагування з боку ВОО політичної партії «Народний Союз Наша Україна» вони не дочекались – відповіді від них ФДМУ так і не отримав.

Аналогічна ситуація склалась у селищі Любешів де районний осередок партії «НСНУ» винаймав офіс площею всього 23,3 кв.м. Приміщення знаходилось на 1-му поверсі цеху обслуговування споживачів №1 Центру поштового зв’язку №6 і щомісячна орендна плата становила трохи більше 200 гривень. Однак, як і у випадку з приміщенням у місті Ківерці, у січні 2009 року ВОО політичної партії «Народний Союз Наша Україна» перестали перераховувати орендну плату. Тож як не намагалось Регіональне відділення Фонду Державного майна України у Волинській області вирішити конфлікт «по-доброму» - їм все ж таки довелось звертатись до суду, аби розірвати договори оренди з партією Віктора Ющенка. І попри те, що офіційно справу вирішили в судовому порядку… грошей бюджет не побачив досі.

Що ж до самих сум, які по сьогодні боргує «НСНУ», то суми в порівнянні з тодішніми масштабами партії та капіталами її покровителів – просто мізерні. Зокрема, у Любешові вони заборгували за оренду приміщення 1441,46 грн та 140 грн пені. В той же час у місті Ківерці вони лишили по собі борг у розмірі всього лишень… 659 гривень.

Відтак, Фонд держмайна зрозумівши, що партійці не хочуть реагувати навіть на рішення суду – звернулися до Феміди друге, але цього разу з проханням відкрити виконавче провадження через несплату боргу. Однак по нині відділ державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції так і не зміг стягнути з керівництва ВОО політичної партії «Народний Союз Наша Україна» якихось 2000 гривень.

Тож дивним лишається те, чому головні волинські «нашоукраїнці», такі як Володимир Карпук, Володимир Бондар, Володимир Банада чи невтомний «нашоукраїнець» Сергій Слабенко, які мають чималі статки, не змогли досі розрахуватись з державою за оренду приміщень, де сиділи їхні поплічники. Більше того, найбільш смішно виглядають самі суми боргів. Тож це одразу наштовхує на висновки, що за гарною обгорткою ховається гнила цукерка. Адже ці політики ще кілька років тому так файно роздавали обіцянки народу про гарне майбутнє і успішну країну, а вже сьогодні за ними «шукай вітра в полі». Вочевидь, ревні політикани зі зміною влади змушені були підібгати хвости і позачиняти свої гаманці для витрат партійних. Таким чином, як не крути, а ніхто не може гарантувати, що так звані борці за народну ідею коли-небудь сплатять свої борги.