Апеляційний суд у Волинської області розглянув кримінальну справу за апеляціями прокурора, який підтримував обвинувачення в суді першої інстанції, засуджених за підроблення купюр, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, у Нововолинську група з чотирьох осіб підробляла купюри та вимінювала їх на справжні гроші. 

Ще одну обвинувачувану засудили до 5 років позбавлення волі, проте звільнили від відбування покарання, якщо вона протягом 3  років  іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов'язки. 

Відтак, у серпні 2013 року Луцький міськрайонниий суд Волинської області розглянув кримінальну справу про обвинувачення фальшивомонетників та виніс кожному з них вирок.

Так, ініціатора злочинної групи запроторили за ґрати на 6 з половиною років. Його найактивнішій учасниці «світить» на рік менше.  Ще один зловмисник відсидить в тюрмі 2 роки і три місяці. Жінку, яка тільки раз виміняла фальшиві гроші на справжні, купивши за них букет квітів, суд покарав на 5 років. Однак від відбування покарання її звільнять, якщо вона протягом 3 років не вчинить нового злочину.

Лише третього ж учасника банди фальшивомонетників, уродженця міста Дніпропетровськ, раніше не судимого, засудженого на 2 роки позбавлення волі, апеляційний суд Волинської області виправдав.