Без жодного питання та зайвих суперечок депутати Луцькради одностайно проголосували «За» два рішення і таким чином надали дозвіл розробляти проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок майже у центрі міста. Мова йде про дві земельні ділянки розміром загалом у три гектари на проспекті Перемоги, 34 - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Такий дозвіл, незважаючи на стару як світ ситуацію з нестачею вільних земель для забудови у Луцьку, депутати Луцької міської ради без докорів сумління надали такому собі громадянину Олександру Сергійовичу Ющаку під час 45-ої сесії міської ради. На «ура» пішли обидва питання. Ділянки були надані за рахунок «вільних земель комунальної власності, а також земельної ділянки, якою донині користувався наданої в постійне користування міжрайміському товариству «Волиньгоспторг» із подальшим припиненням права постійного користування землею».

Фото з сайту maps.yandex.ua

Цільове призначення виділення землі – на перший погляд ніби й благородне: понад 2 гектари «для будівництва та обслуговування групи багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями» та 70 сотих гектара «для будівництва та обслуговування приміщень для зберігання автомобілів».

Згідно з Земельним кодексом України, кожен громадянин має право на земельну ділянку в межах міста розміром не більше 10 сотих гектара. Однак 0,7 гектара для будівництва гаражів обранцям луцької громади виявилося зовсім не шкода віддати маловідомому Олександрові Сергійовичу Ющаку. Напевне через те, що добре знають, що батько цього громадянина - Сергій Іванович Ющак, - заступник волинського губернатора. І по сумісництву керівник підприємства «Волиньгоспторг».

До слова, саме підприємство зараз перебуває у процесі банкрутства. А заявником про визнання цієї фірми банкрутом виступає не хто інший, як ТД «Укрзахідпідшипник» - підприємство зареєстроване у сусідньому офісі на Перемоги, 34, і яке теж свого часу очолював цей самий зам нашого губернатора. 

Не поширилась, вочевидь, на спадкоємця високопосадовця й інша норма закону – про те, що земля для будівництва багатоквартирних будинків повинна бути виставлена на конкурс. У стінах міськради про це навіть ніхто не натякнув. Мабуть, така одностайність була зумовлена тим-таки моментом – КОМУ, власне, надають ділянку.

Тож під вечір залишилися лише ті, хто в міськраді «на зарплаті». Проект цього рішення у списку питань стояв серед тих, які внесені постійною комісією міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру. Цю комісію незмінно в Луцьку очолює Володимир Никитюк. Луцький «Чечетов» зібрав рівно 27 депутатів – саме стільки голосів треба, аби протягти рішення. Обранці були покірні як отара.

Демонструючи свою заклопотаність, манірний міський голова зробив вигляд, що нічого не бачив і не чув. Не чути було в сесійній залі, щоб хоч якось відреагував на таке депутатське волевиявлення і представник прокуратури. Його в цей момент на сесії, мабуть, було помітно найменше. Він був присутній у залі, але сидів тихо, як  вош в кожусі. Обранці з чистим сумлінням проспівали гімн і розійшлися відпочивати після емоційного і продуктивного дня.


Нагадаємо, якраз перед цими питаннями обранці луцької громади так і не проголосували за виділення трьох із половиною квадратних метрів під гараж для інваліда. Неповносправний лучанин Ігор Мисенко вже втретє звертається до депутатів із проханням дозволити йому поставити гараж для службового авто біля будинку. У сесійній залі полум'яно посперечалися, однак таки не ризикнули передати чоловікові таку дефіцитну, майже відсутню в місті Луцьку вільну землю.

Проте не посміли відмовити родині заступника губернатора. Бо їм відмовити не можна. Тож у такий спосіб чималий шмат землі у центрі міста без зайвих питань перейшов сину одного з керівників облдержадміністрації.