Депутат Ігор Гузь звинуватив працівників правоохоронних органів у протиправних діях, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Про це він заявив під час чергового пленарного засідання 20-ї сесії Волинської обласної ради 30 вересня.

На його думку, працівники внутрішніх справ у злочинний спосіб намагаються тиснути на молодих патріотів Волині.

Із 2006 року на Волині традиційно відбувається табір вишкільно-патріотичного виховання «Повстанець». Учасники табору прослуховують курси лекцій на тему патріотичного виховання, виїжджають на природу та освоюють різнобічну програму фізичного та військового вишколу. 

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь наголосив, що за 11 років від правоохоронних органів не було жодних претензій до роботи табору. Цього року громадська організація «Національний альянс» хотіла організувати це таборування в Гаразджі, але правоохоронці почали всіляко перешкоджати цьому.

«Працівники Вашого луцького управління УМВС, разів з 10 приїжджали на наш офіс. Я їм в доступній формі пояснюю, що хлопці ідіть звідси геть!», - зауважив Ігор Гузь.

За словами депутата, правоохоронці наполегливо пропонували забезпечити охорону табору. Тоді депутат надав офіційне звернення про те, що табір не потребує охорони. Згодом організатори перенесли місце зібрання у Рожищенський район, проте й там міліція не залишила їх у спокої.

Тож Гузь звернувся до керівництва УМВС та прокурора області: «Вам немає, чим зайнятися? Скажіть, ви всіх злочинців повиловлювали чи що? Вам треба за тими молодими патріотами сьогодні по лісах бігати?».

Напередодні сесії заступник начальника районного УМВС відповів депутату, що йому поставили таке завдання. Тож сьогодні Ігор Гузь у депутатському зверненні просить надати відповідь на запитання: хто віддавав наказ, та якими розпорядчими актами керувались правоохоронці.