На Волині судили азербайджанця, який намагався ввезти на Волинь через митний пост «Ягодин» елітний автомобіль, занизивши його вартість у 4 рази, - повідомляє  інтернет-видання «Під прицілом».

Так, під час перевезення через митний пост «Ягодин» чоловік подав митну декларацію де вказав автомобіль марки «Porsche Cayenne» 2009 року випуску, зазначивши його вартість придбання в розмірі 7 300 євро. Проте при проведенні митного контролю було виявлено роздруківку з інтернету де вказано, що вартість цього автомобіля 33880 євро. 

Те, що коштує автомобіль значно більше заявленої в митній декларації суми підтвердив і експерт під час товарознавчого дослідження.

Власник пояснив це тим, що автомобіль при купівлі був несправний і він ремонтував його на станції технічного обслуговування, хоча це не підтвердилося. Також це пояснення спростовується договорами, які підтверджують, що цей транспортний засіб будь-яких пошкоджень, зокрема і від аварій, не має, а також висновком експерта про те, що його технічний стан оцінюється як добрий.

Щоправда, Любомльський районний суд не знайшов в його діях ознак адмінправопорушення і закрив справу за відсутності складу злочину  в діях азербайджанця. В результаті суд першої інстанції постановив повернути йому елітний автомобіль, який було конфісковано. Однак заступник начальника Ягодинської митниці та заступник Любомльської міжрайонної прокуратури не погодились з таким вироком суду і подали апеляційні скарги. Таким чином Апеляційний суд Волинської області зобов'язав митників повернути «Porsche Cayenne» з документами азербаджанцю лише після того, як він сплатить усі належні митні платежі.