П’ятьох лікарів Луцької міської клінічної лікарні підозрюють у службовій недбалості, внаслідок чого помер чоловік. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, пацієнт лікарні помер ще у липні минулого року, однак тільки зараз правоохоронці знайшли підстави для порушення кримінальної справи за статтею 140 ч.1 ККУ (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником). 

Як виявилось, у приймальне відділення Луцької міської клінічної лікарні доставили чоловік, який отримав тілесні ушкодження внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Лікарі швидкої допомоги, оглянувши його на місці ДТП в супровідному листку виставили попередній діагноз «Політравма. Закрита черепно-мозкова травма. Струс головного мозку. Забійні рани обличчя. Забійна травма грудної клітки. Забій лівого кульшового суглоба».

Таким чином, у приймальному відділенні ЛМКЛ потерпілий був оглянутий лікарем терапевтом, ургентним хірургом, нейрохірургом та травматологом, однак, будь-яких дій спрямованих на підтвердження чи спростування виставленого діагнозу «Забійна травма грудної клітки» вони не зробили.

Невдовзі чоловік помер. Як встановили медики у ході судово-медичної експертизи причиною смерті чоловіка стала посттравматична гіпостатична пневмонія, що розвинулася на фоні закритої травми грудної клітки із двобічними зламами ребер, зламом грудини та забоєм легень, і в своєму клінічному перебігу призвела до розвитку гострої серцево-легеневої недостатності. 

За висновками експертів, при своєчасно проведеному обстеженні з метою встановлення травми грудної клітки та проведенні адекватної терапії - настання смерті можна було б запобігти. За чоловіком у медзакладі слідкували кілька днів поспіль, надаючи йому необхідну медичну допомогу. Однак, ніхто з 5 лікуючих його лікарів так і не звернув уваги на цю травму, яка в подальшому призвела до смерті пацієнта. 

Таким чином, наразі слідчі врешті-решт порушивши кримінальну справу та намагаються отримати доступ до особових справ цих лікарів і їхніх посадових інструкцій, які затверджувалися головним лікарем Луцької міської клінічної лікарні.

Разом з тим, правоохоронці побоюються, що у лікарні є загроза зміни або знищення цих документів, тому вони намагаються як найшвидше отримати цю інформації

Тож суд вирішив їм не відмовляти у цьому і надав їм тимчасовий доступ до документів цих лікарів з можливістю їх вилучення.