На митному посту Ягодин прикордонники затримали автомобіль марки «Опель Омега», у якому було виявлено партію контрабандної оливкової олії. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, чоловік намагався перевезти у своєму автомобілі з Польщі до України 216 скляних пляшок оливкової олії «Olive Life», упакованої у 18 картонних ящиків. Загалом, прикордонники виявили 108 літрів оливкової олії на суму 12 525 гривень.

Таким чином, Любомльський районний суд виніс постанову, притягнувши контрабандиста до адміністративної відповідальності за ст. 472 МК України. Тож окрім того, що у чоловіка конфіскували усю партію оливкової олії, його оштрафували на суму 12,5 тис грн.

Однак він не погодився з таким рішенням суду і подав апеляцію. Зокрема, чоловік послався на те, що він їхав по «червоному коридору» щоб задекларувати товар і згодом сплатити усі митні платежі.

Більше того, чоловік переконував суд, що не мав наміру приховати товар. Однак судді Апеляційного суду Волинської області залишили постанову суду попередньої інстанції без змін. Тож йому все ж таки доведеться сплатити штраф за контрабанду партії оливкової олії, яку митникам довелось конфіскувати.