Вчора, 14 жовтня, сина екс-власника ПАТ «Західінкомбанк» Василя Гаврилишина Романа Пшонку Печерський районний суд міста Черкаси вирішив відпустити під заставу.  Про це інтернет-виданню «Під прицілом» повідомили в ЦЗГ УВС України у Черкаській області.

Нагадаємо, Романа Пшонку заарештували приблизно тиждень тому. Перед цим він більш як рік перебував у розшуку. Пшонці інкримінували протидію господарській роботі банку та грабіж. Як ми вже повідомляли, слідчі доводять, що 10 липня 2012 року син Василя Гаврилишина разом з двома невідомими особами вдерлися в приміщення Черкаської філії ПАТ «Західінкомбанк»,  виламали двері, здерли вивіску та захопили приміщення. Таким чином банк два дні не міг нормально працювати, а з приміщень невідомо куди зникли побутова техніка та меблі.

26 вересня Соснівський районний суд м. Черкаси задовольнив клопотання слідчого Придніпровського РВ УМВСУ в Черкаській області і вирішив обрати щодо Пшонки запобіжний захід у вигляді взяття під варт. Через кілька днів підозрюваного впіймали. А ще через кілька днів – випустили під заставу.