Апеляційний суд Волинської області пом’якшив покарання паліям, які минуло річ пошкодили автомобіль волинського олігарха Сергія Ковальчука. Про це інформує інтернет- видання «Під прицілом».

Нагадаємо, у 11 січня 2013 року троє невідомих у дворі житлового будинку в Володимирі-Волинському облили бензином та підпалили  автомобіль марки «Toyota Sequoia», який належить місцевому бізнесмену Сергію Ковальчуку. Зловмисників було троє, тому їхні дії зафіксувала камера огляду офісу, що знаходився у підї’зді сусіднього будинку.  Займання помітив і охоронець, який і викликав вогнеборців. Позаяк палії «працювали» уночі, то ідентифікувати їх одразу не змогли. Як з’ясувалося, у справі фігурував ще й замовник, який підкупив виконавців за 3 000 доларів.

Збитки, які поніс Сергій Ковальчук, експерти оцінили у 400 тисяч гривень. Коли правоохоронці розшукали паліїв, двоє з тих, хто брав участь у підпалі, одразу зізналися в скоєному. Як розповідав у суді замовник, він теж неодноразово каявся перед потерпілими і навіть намагався відшкодувати їм збитки. Тож Володимир-Волинський міськрайонний суд призначив 5 з половиною років за ґратами замовнику,  головному співучаснику – шість років А ще двом –  три і чотири роки неволі. Та усім разом відшкодував 400 тисяч гривень.

Не погоджуючись з вироком, засуджені подали на апеляцію. Таким чином Апеляційний суд Волинської області змінив вирок щодо організатора підпалу, випустивши його під заставу в розмірі 90 тисяч гривень, а справу щодо нього направили на новий судовий розгляд, а з мотивувальної частини вироку виключили обтяжуючу обставину – вчинення злочину групою осіб.