Неповнолітній намагався перевезти через українсько-польський кордон на човні 3 тисячі пачок цигарок. Згідно з постановою Любомльського районного суду правопорушник мав заплатити адміністративний штраф, з чим він не погодився і подав апеляцію – інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Любомльський районний сду прийняв постанову притягнути до адміністративної відповідальності за те, що він 21.05.2012 року о 02.00, рухаючись на гумовому човні разом з іншими двама особами за 500 метрів від державного кордону в районі інформаційно-попереджувального знаку 962 в напрямку села Висоцьк Україна - села Уханька Республіки Польща, намагався незаконно перевезти через кордон нашої держави поза митним контролем цигарки в кількості 3000 пачок на суму 15000 гривень.

У своїй апеляційній скарзі обвинувачений просить поновити строк на оскарження постанови суду, оскільки про її існування дізнався у липні 2013 року, а отримав її копію - у вересні цього року. Окрім цього, на момент розгляду справи він був неповнолітнім і повністю самостійно не міг зрозуміти правильність прийнятого судом рішення. Також він просить постанову суду в частині накладення на нього адміністративного стягнення скасувати, оскільки на час вчинення правопорушення він був неповнолітнім.

Вислухавши усі аргументи обвинуваченого, Апеляційний суд Волинської області постановив апеляційну скаргу задовольнити і відмінити штраф у розмірі 15 тисяч гривень, однак 3 тисячі пачок цигарок знищити.