На Волині нещодавно були завершені тендерні процедури з будівництва другого мосту в місті Устилуг. Також планується в 2014-му році завершити дорожні та інфраструктурні роботи в Шацькому районі, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Про це стало відомо під час зустрічі представників українських громадських організацій з Польщі, Білорусі та України. Нагадаємо, у рамках підготовки до вступу у Євросоюз в Україні планують відбудовувати дороги до найближчих європейських держав.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук доповів, що планує до 2014-го року завершити дорожні та інфраструктурні роботи в Шацькому районі. Він заявив, що в дорученні президента України дорога Любомль-Шацьк включена як пріоритетна. Голова ОДА пообіцяв, до 2015-го року завершити будівництво систем водопостачання, та водоочистки у Шацьку.

Клімчук також розповів, що розглядалась пропозиція створення дороги в районі шацького національного парку. «Коли мене питають за перехід в районі Шацького національного парку, я відповідаю просто: поки я  живий – грузовики там їздити не будуть. Ось і вся відповідь… Шацьк - настільки унікальне місце, настільки унікальна екосистема, що кожна зайва дорога чи проїзд викликає у мене запитання», - зауважив він.

Голова ОДА закликав не робити нові дороги, а відновити та привести в належний стан існуючі, та навів приклад доріг на польсько-німецькому кордоні. «Половина з них сьогодні не працює. Туди не їдуть люди», - додав він.