Депутат Луцької міської ради Роман Бондарук прокоментував інтернет-виданню «Під прицілом» сьогоднішню акцію вкладників «Західінкомбанку», що передувала сесії міськради.

Нагадаємо, що вранці на акцію мітингувальники вийшли з банерами, в яких ганьбили Романа Бондарука і Андрія Осіпова. Опісля, під час виступів представник вкладників та голова правління банку звинуватили у невиплатах депозитів людям саме братів Бондаруків: Юрія (члена міськвиконкому) і Романа (депутата міськради).

«Ті діти, які там стояли, зрозуміло, вони ніякі вклади не робили. І ніхто не показав договір депозиту. Це люди, які заробляють на цьому гроші. Це зрежисована акція проти Осіпова, мене і мого брата. Для того, щоб замилити людям очі, вони вигадують різні речі», - заявив у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» Роман Бондарук.

На думку обранця громади, таким чином банк намагається перекласти відповідальність із себе на позичальників.

«Банк має депозитний договір з вкладником і там не вказано, що він віддасть гроші тоді, коли забере гроші у кредиторів. Ні. Він зобов’язався своїми інвестиціями заплатити гроші. Візьміть подивіться баланс «Західінкомбанка», у нього кожен день на рахунку 100 мільйонів гривень. Чому він їх не віддає?», - зауважує депутат Луцької міськради.

Роман Бондарук підтвердив, що у нього є кредит в банку, але те, що розповідають, - не зовсім правда.

«Дійсно, у мене є там кредит, але аж ніяк не 26 мільйонів, а набагато менше.  По-друге, навіть якщо подумати, вкладники почали демонстрації ще 2009-го року. А мій договір закінчився тільки в кінці 2012-го року. В мене зараз з ними відбуваються судові процеси. Це моє право як громадянина. По-друге, те майно, яке в них є в забезпеченні, вони в мене хотіли забрати за безцінь. Я прийшов до них  і сказав, що от в мене є майно, давайте ми його оцінимо, ви його заберете, і скільки не вистачить, я вам доплачу. Все. Їм так не підходить», - наголосив Роман Бондарук.

Депутат переконаний, що головна мета акції, що відбулася сьогодні під стінами міської ради - заплямувати ім’я його, брата Юрія та Андрія Осіпова. І таким чином  налаштувати усіх проти Юрія Бондарука, який є членом міськвиконкому. Мовляв, на його місце уже навіть є людина, такий собі працівник «Вопаку» пан Крижанівський. Буцімто цей чоловік вже давно мітить на місце Юрія Бондарука.

Також депутат міськради переконаний, що це все робиться не без підтримки мера, якому не подобаються висловлювання та дії братів Бондаруків та Андрія Осіпова.