У Луцьку судять молодика, який вдарив на вулиці парубка, внаслідок чого той впав і отримав значні тілесні ушкодження, несумісні з життям, - про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

За словами матері загиблого Віри Солонінко, її син разом з товаришем 13 липня о восьмій ранку перебував поблизу піцерії «Дядя Піца», що знаходиться на проспекті Волі, де вони щось святкували напередодні.

Жінка розповідає, що Петро Солонінко, тобто її син, разом з другом Юрієм Солохою стояли поблизу піцерії, коли до них підійшла компанія молодиків. Спочатку вони почали бити товариша, а вже згодом один з них наніс точний удар в голову Петра, внаслідок чого той втратив свідомість та впав, вдарившись головою об асфальт.

Товариш же отримав лише легкі тілесні ушкодження. Мати розповідає, що чоловіка, який вдарив її сина, звати Павло Самойлов і з постраждалим він знайомий не був, проте, був знайомий з його товаришем. Відразу після цього нападники зникли з місця події, не звернувши увагу на те, що хлопець лежить непритомний. Державна служба охорони ніяк не зреагувала на чоловіків і просто відпустила їх, навіть не запитавши прізвищ. Швидка приїхала швидко, але це не допомогло хлопцю. Внаслідок удару він отримав відкриту черепно-мозкову травму з забоєм головного мозку, що і стало причиною смерті потерпілого. Хлопець ще 6 днів перебував в комі, а 20 липня близько другої години ночі помер.

«Мій син був дуже добрий. Йому було лише 22 роки. На той час чоловік тяжко хворів, тому Петро усі зароблені гроші витрачав на батькове лікування, не жалів, ні часу, ні сил. Чоловік помер через 1,5 місяці після загибелі сина, не витримавши втрати», - розповіла вбита горем мати.

Як зазначають рідні загиблого, його друг і свідок фатальної події не хоче коментувати того, що трапилось. Вони припускають, що можливо, його залякали.

В ході судового розслідування дії обвинуваченого спочатку було кваліфіковано за  частиною 2 статті 121, як нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Проте, згодом 12 серпня слідчий, який вів справу, перекваліфікував його вчинок за частиною 1 статті 119, вказуючи на те, що підсудний не наносив удару в голову потерпілого, а лише штовхнув його, внаслідок чого той впав і від удару об асфальт отримав відкриту черепно-мозкову травму, з чим категорично не погоджується, ні мати постраждалого, ні її адвокат.

«Я вважаю, що прокуратура зробила невірний крок в бік пом’якшення того обвинувачення, яке пред’являють пану Самойлову. Я, зі свого боку, мотивуючи позицію потерпілих, вбачаю необхідність в обвинуваченні за більш тяжкою статею, яка передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років, а стаття 119 – від 3 до 5 років», - зазначає адвокат потерпілої Олександр Лавренчук.

Чоловік наголошує, що далі в судовому процесі буде набагато складніше перейти на тяжчу кваліфікацію вчиненого злочину, навіть за наявності доказів, які підтверджують, що це було вбивство внаслідок нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Мати вбитого зазначає, що такі докази є – це записи з камер спостереження «Приватбанку». Також адвокат зазначає, що справу необхідно повернути прокурору для пред’явлення тяжчого обвинувачення.

«Я намагаюсь виправити ті помилки, що допустила прокуратура. У заключенні спочатку говориться про поштовх, потім про удар, зрештою, остаточна версія – сконцентрований удар в голову. Тому, якщо це був удар, я вважаю за доцільне говорити про тяжкі тілесні ушкодження, що притягли за собою смерть», - резюмує адвокат.

Проте, суд вирішив клопотання про перекваліфікування дій обвинуваченого не задовольняти, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання залишити без змін, а розгляд справи продовжити 15 листопада.