На Волині правоохоронець заради хорошої статистики приписував засудженим злочини, які вони не скоювали, - про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Начальник сектору карного розшуку Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці, будучи службовою особою знехтував службовими обов’язками щодо розкриття і виявлення кримінальних правопорушень.

Так, було порушено кримінальну справу за фактом таємного викрадення невідомою особою офісної техніки з контори на станції Гнідава Львівської залізниці на суму півтори тисячі гривень. Обвинувачений разом із своїм співробітником умовили засудженого Маневицької виправної колонії, щоб той написав явку з повиною про те, що це нібито він скоїв даний злочин. Засуджений погодився і на суді підтвердив свою причетність до скоєння правопорушення, вироком суду його визнали винним.

Пізніше міліціонер заради покращення статистичних даних підбурив засудженого Катеринівської виправної колонії до зізнання  у незаконному зберіганні небезпечного наркотика – марихуани та носінні бойових припасів, хоча він цих злочинів не скоював, а наркотики йому підкинув працівник міліції.

Окрім цього, майор міліції, отримавши інформацію про вчинення крадіжки деталей колії перегону «Вербка-Камінь-Каширський» у великій кількості на загальну суму 20 тисяч гривень, не повідомив керівництву про цей злочин, не провів слідчо-оперативних дій для його розкриття та вирішив приховати його.

Суд постановив покарати міліціонера позбавленням волі на 5 років без права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки та позбавити його звання «майор міліції».

Проте, представники Феміди пошкодували правоохоронця та вирішили його звільнити від покарання, якщо він протягом двох років не скоїть нового злочину.