Влада не може гарантувати, що село Зарудчі Любешівського району не буде знову підтоплювати, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів розповів, що одне селище в Любешівському районі досі перебуває під загрозою затоплення.

Минулого року було збудовано дамбу, і село, яке щороку стояло у воді, цієї весни залишилось сухим. Проте, ця дамба має прогалину, через яку вода потрапляє до будинків на вулиці Береговій села Зарудчі.

«До середини літа будинки на цій вулиці стояли у воді, а це є порушенням усіх санітарних норм. Застій води може спричинити поширення багатьох інфекцій», - зазначив начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук.

Посадовець зазначив, що гроші на добудову рятівної дамби вже виділялись, але місцеві мешканці не погодились перенести свої хазяйські споруди. Тому, поки селяни не зголосяться на переміщення своїх угідь, їхні будинки стоятимуть у воді, оскільки будівництво захисної споруди за таких умов не можливе.