На Театральному майдані у громадській вбиральні, що надана в оренду  місцевому підприємцю,  коїться казна-що. Приміщення в центрі міста настільки захаращене, що там можна знімати фільми жахів, - тему досліджували кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом».

Громадська вбиральня розташована у культурному трикутнику міста. З одного боку Обласний музично-драматичний театр, з іншого міський будинок культури,  навпроти Адміністративний суд.  І під самим носом у цих будівель у підземному туалеті кояться  неймовірні речі. Вбиральня неабияк захаращена. Далі прольоту східців страшно заходити.  І не лише тому, що не знаєш, хто тебе чекає за кутом, але й щоб не вступити в екскременти невідомих істот.

Цікаво, що обєкт комунальної власності знаходиться в оренді  у підприємця Романа Патлашинського уже не один рік. Як повідомила нам начальник відділу управлінням  майном комунальної власності міської Луцької міської ради Алла Грабко, пан Патлашинський взяв в оренду вбиральню ще 2010 року. Цього року у підприємця закінчився договір найму, утім міськвиконком Луцької міської ради у лютому продовжив оренду ще на 3 роки.

«Коли продовжували угоду, то була спеціальна умова, щоб забезпечити роботу громадської вбиральні» , - повідомила Алла Грабко.

Попри те, що Роман Патлашинський обіцяв облаштувати громадський туалет, цього він з якихось причин не зробив. Відтак відділ майна міської ради звернулася влітку до Господарського суду, аби договір розірвати, утім слуги Феміди відмовили у позові, зазначивши, що підстав для припинення угоди немає. Тож туалет продовжує бути в оренді у підприємця, який зі слів Алли Грабової справно сплачує 307 гривень 28 копійок в місяць до міської казни.  Ніби всіх все влаштовує.

Однак, дивно те, що нікому з контролюючих служб, санітарно-епідеміологічних чи екологічних, до кричущих порушень у самому центрі європейського міста діла нема. Мало того, що людям банально нема куди піти і справити свою нужду, так у приміщенні туалету створений хороший  антураж для трилеру, або комп’ютерної гри з постапокаліптичним сюжетом.

Поки що, схоже, чиновників міськради мало цікавить ця тема, адже говорити про долю вбиральні майже ніхто не хоче,  тож неподобства  у підземних туалетах цілком може продовжитися до 2016 року, коли закінчиться термін оренди. Добре, якщо за цей час у «нужнику» не заведуться істоти з фільму жахів, яких  ловитимуть усім містом.