Сьогодні у центрі Луцька на годину перекрили рух транспорту по вулиці Богдана Хмельницького від Драмтеатру до ЗОШ №1. Як виявилось – це пов’язано з ремонтними роботами біля Волинського окружного адміністративного суду. Про це повідомляє інтернет-видання «Під Прицілом».

Зокрема, працівники КП «Луцьксвітло» взялись демонтовувати старі бетонні стовпи. Замість них віднині будуть стояти металеві опори.

Цікаво, що біля приміщення Волинського окружного адміністративного суду ремонтні роботи ведуть одразу дві бригади. Справа від суду робітники «Луцькавтодору» укладають бруківку , а зліва облаштовують майданчик, який, як завірили будівельники, не буде призначений для паркування. Натомість перед самим судом, на місці колишньої автобусної зупинки, підрядники «Луцьксвітла» демонтують бетонні стовпи.

На питання щодо організаторів ремонтних робіт кореспонденти інтернет-видання отримали відповідь, що про це треба питати в суді.

«Ідіть та запитайте у суді, це вони замовники», - повідомив один з робітників.

В той же час, як повідомив суддя Віктор Валюх, суд  не має відношення до «викорчовування» стовпів, адже це уже не територія суду, а комунальна власність.

«Та територія, де кладеться бруківка – це земля комунальної власності. Тобто ці роботи виконує міська рада і вона є замовником цих робіт по укладанню. Ми до цього не маємо жодного відношення… Крім того, знесення колишньої зупинки навпроти суду також є рішенням міської ради, спрямоване на благоустрій міста», - повідомив суддя Волинського окружного адмінсуду

Однак у міськраді повідомили, що ні департамент ЖКГ ні управління капітального будівництва до цього не мають відношення.