На автодорозі Камінь-Каширський – Ратне розлючений водій автомобіля БМВ-Х5 вистрілив, а потім побив пішохода, який начебто зачепив бокове дзеркало його дорогоцінної машини. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».  

Здійснюючи об’їзд, водій «крутої» іномарки не розрахував відстань між тротуаром та шосе, порушуючи тим самим правила дорожнього руху, що передбачають дотримання безпечної дистанції. Таким чином, він зачепив пішохода, що рухався в попутному напрямку. Бідний чолов’яга, що йшов по тротуару, вдарився  рукою в бокове дзеркало авто.  

Розлючений бізнесмен зупинився та почав «обсипати» пішохода нецензурними словами. Після недовгого обміну «люб’язностями» водій вийшов з машини та чотири рази вистрілив у потерпілого із травматичного пістолета. Мажору здалося, що цього замало і він почав бити чоловіка руками та руків’ям пістолета.

За результатами судмедекспертизи у потерпілого було виявлено забійно-рвану рану на голові, два синці на носі, а також гематому на зап’ясті лівої руки. За фактом події відкрито кримінальну справу, яку прокуратура передала до Камінь-Каширського районного суду Волинської області.

Ознайомившись із деталями справи суд інкримінував водієві іномарки кримінальне правопорушення, кваліфіковане ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), що передбачає позбавлення волі на строк до двох років.

Проте, районним прокурором була подана апеляція із вимогою визнати підприємця винним у скоєнні злочину, визначеного у ст. 296 КК України (хуліганство) та призначити йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Апеляцію так і не було задоволено. Більше того, бізнесмену все зійшло з рук, адже Камінь-Каширський районний суд закрив справу у передбаченому законом порядку, оскільки потерпілий, з невідомих причин, відмовився від обвинувачення.