На Волині винуватця смертельної ДТП посадять на 4 з половиною роки, - про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Троє товаришів пиячили всю ніч, а під ранок один з них сів за кермо автомобіля і не впорався з керуванням, цим самим спричинив жахливу аварію. Напередодні ввечері друзі випили пива, але цього їм виявилось замало і тому вони вирішили продовжити вечір вже з більш міцними напоями. Тому обвинувачений взяв автомобіль і з друзями по чарці поїхав на хутір біля смт Ратне, де випили по кілька чарок горілки.

Згодом вони вирішили продовжити «гуляння» у ще одному барі. Підсудний разом з другом випили ще близько півпляшки горілки, а третій товариш на той момент вже був надто п’яний для продовження святкування, тому залишився спати на задньому сидінні автомобіля. Що було далі – винуватець аварії не пам’ятає, прокинувся вже в лікарні, де мати йому розповіла, що трапилось і повідомила про смерть товариша.

Зі слів очевидців, водій автівки їхав з великою швидкістю, «виляючи» по дорозі. Зрештою, машину різко занесло вліво і вона перекинулась в меліоративну канаву. Внаслідок ДТП один з друзів отримав тяжкі тілесні ушкодження, а саме: відкриту черепно-мозкову травму, розриви печінки, численні переломи ребер та забій обох легень, які виявились несумісними з життям. Інший же пасажир отримав черепно-мозкову травму та перелом потиличної кістки. Водій автівки залишився неушкодженим.

Підсудний щиро розкаювався у вчиненому і невдовзі після трагедії ходив просити вибачення у батька загиблого, казав, що не винен у тому, що трапилось. Пасажир, який залишився живим, претензій до товариша не має і просив потерпілим себе не визнавати.

Зрештою, суд вирішив присудити винуватцю ДТП 4,5 роки позбавлення волі та заборонити йому керувати транспортними засобами протягом 3 років. До того ж, представники Феміди зобов’язали злочинця виплатити моральну компенсацію батьку загиблого у розмірі 100 тисяч гривень.