За шахрайство, підробку розпоряджень міського голови та дозволів сервітуту виконавчого комітету засудили завідувачку сектору благоустрою, реклами та малих архітектурних форм виконавчого комітету Ковельської міської ради. Про це повідомляє інтернет-вмдання «Під прицілом».

Зокрема, чиновниця за гроші виготовляла дозвільні документи на встановлення особистих строкових сервітутів для розміщення пересувних торгових споруд. Зокрема, в одного підприємця за надання таких документів спритниця вимагала плату у розмірі 7 тисяч гривень ніби то як «віддяку» послуг головному архітекторові міста, інший перерахував 3 з половиною тисячі гривень для купівлі меблів для службового кабінету управління архітектури.

За це завідуюча сектором «вирішувала питання» про продовження термінів оренди. Чиновниця взялася готувати нові документи. Як було доведено слідчими у справі, вона казала меру та відповідальним посадовцям про те, що у виданих дозволах є помилки, тож їх потрібно замінити на виправлені оригінали.

Працівницю мерії міліціонери «взяли на гарячому» в той час, коли вона отримувала гроші за чергову оборудку. Претендент на ділянку вручив їй позначені гроші, тож правоохоронці затримали її просто у службовому кабінеті. Таким чином чиновниці інкримінували замах на злочин, шахрайство, службове підроблення та зловживання службовими повноваженнями.

Обвинувачувана у суді своєї вин не визнавала. Доводила, що взяти хабар її підмовили, а меблі запропонували як спонсорську допомогу. Тож Ковельський міськрайонний суд призначив зловмисниці покарання у вигляді обмеження волі терміном на два роки з позбавленням права обіймати відповідні посади та штраф розміром 4 250 гривень, однак звільнив від основного покарання з випробувальним терміном у два роки.