Депутатам обласної ради запропонували виділити бюджетні кошти не на програми з підтримки кооперативів, а на навчання селян. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Під час засідання прес-клубу голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Микола Собуцький закликав депутатів вкладати гроші не в кооперативи, а в навчання дрібних фермерів. За його словами, такий досвід вже мала Польща після приєднання до ЄС. Люди були не готові до нових вимог і вважали, що кооперативи – це видурювання грошей.

«Пропоную Вам не витрачати гроші на створення кооперативів, у які люди не готові сьогодні вступати. Потрібно навчити того дідуся чи бабусю, створити якійсь школи чи курси, щоб їм пояснити, які найкращі шляхи доступу до ринку, де збувати продукцію і як зробити їхній маленький «бізнес» прибутковим», - наголошує Микола Собуцький.

До слова, сьогодні з державного бюджету на реформування українського АПК виділено 13 мільярдів гривень, яке передбачає пристосування всіх складових комплексу до європейських вимог.